To politifolk var ikke nok for å holde kontroll over den 29 år gamle mannen. I et ubevoktet øyeblikk så han sitt snitt til rolig å rusle ut fra tinghuset i Bergen.

Mens politifolkene trodde mannen var på toalettet, var han på vei til DnBs hovedkontor i Småstrandgaten.

Kortvarig frihet

Politiet kom på sporet av mannen og pågripelsen skjedde inne i banken. Det skapte naturlig nok oppstyr.

— Jeg skulle i banken for å ta ut penger, jeg.

Det var aldri meningen å rømme, sa mannen, vel tilbake i tinghuset.

For tiden på frifot ble kortvarig for den kriminelle bergenseren. Seks minutter etter at alarmen gikk, var mannen igjen lagt i jern.

— Vi har bedt om fengsling på grunn av gjentakelsesfare for straffbare handlinger, opplyste politifullmektig Rudolf Christoffersen til BT.

Forsvarer, advokat Bjørn Meltzer satt alene igjen på benkeraden i pauserommet, vel vitende om at hans klient nå ville ha liten mulighet for å bli løslatt.

— Jeg tror ham på at han ikke var tenkt å rømme. Han fikk vite at det var penger på konto. Disse ville han sikre seg før banken stenger, sier Meltzer.

Kan ha lurt mange

Den siktede 29-åringen er domfelt syv ganger tidligere. Nå må han svare for en lang rekke forhold.

Politiet ser mest alvorlig på at mannen har utgitt seg for å være hjemmehjelp, og lurt til seg penger fra en eldre dame.

— Han oppsøkte en 93 år gammel kvinne i Kong Oscars gate i mars, utgav seg for å være hjemmehjelp, og lurte henne for 2000 kroner, forteller Christoffersen.

Siktede skrev også ut en falsk fullmakt i kvinnens navn på 12.000 kroner som han gikk i banken med. Men han ble avslørt.

— Han har innrømmet begge forholdene. Vi har flere anmeldelser fra andre eldre i Bergen som er blitt utsatt for det samme. Vi mistenker derfor siktede for å ha brukt samme oppskrift mot flere, sier Christoffersen.

Uavhengig av rømningen i går, ble mannen fengslet i fire uker av Bergen tingrett.

FORLATT: Advokat Bjørn Meltzer sitter alene igjen, etter at hans klient så sitt snitt til å lure politivaktene. Flere tjenestemenn ble satt inn i jakten. Seks minutter etter at alarmen gikk, var rømlingen igjen lagt i jern.<p/>FOTO: TOR HØVIK