Politiet fikk klokken 15.07 melding om en fallulykke på Tårnplass ved tinghuset i Bergen. En kvinne skal ha falt ned trappen ved hovedinngangen til Bergen tinghus.

Kvinnen hadde et kutt i hodet og blødde mye.

— Kan ha blitt skubbet

— Det er en dame som har falt, og det kan være hun er blitt skubbet. Vi vet ikke så mye, sier operajsonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

På stedet er det masse blod på asfalten. Kvinnen er hentet med ambulanse. Hun fikk hjelp av vakter ved Tinghuset til ambulansen kom.

Hun skal ha ligget et god stykke utpå plassen, cirka ti meter fra trappene inn til tinghuset.

- Mann jogget fra stedet

Åse Selsvold og Laila Hansen Røksund satt på et konditori på andre siden av plassen.

— Vi så henne fall på plassen. Det så først ut som hun var alene, men så så vi en mann som jogget fra stedet. Han kom tilbake og bøyde seg ned ved henne, før han forsvant igjen, sier de.

Politiet er på stedet og foretar vitneavhør.

I 50-årene

Politiet har nærmere 16-tiden fredag snakket med damen som falt.

— Hun mener selv hun har fått et anfall og falt, og at hun ikke ble skubbet. Det må vi nesten stole på, sier operasjonsleder Steimler.

En mannsperson ble holdt igjen på stedet av politiet, fordi han kunne stemme med en mann som ifølge vitner kunne ha skubbet damen.

— Men han lot vi gå igjen etter at vi fikk avklart at det ikke er skjedd noe straffbart. Han stemte ikke helt med beskrivelsen, heller, sier Steimler.