Ulykken skjedde da en lift gikk utfor en skrent og veltet i 18.30-tiden fredag. 27-åringen var fører av liften.

— Det har vært en utforkjøring med en personallift i transport, sier Lars Helge Landa, driftsleder i vindmølleparken.

Ifølge politiet sto mannen oppe i liften da ulykken skjedde.

— Liften havnet utfor veien, og ble liggende ned i enskråning. Årsaken til at den kjørte utfor, er ukjent. Det var ingen vitner til hendelsen, opplyser operasjonssentralen i Haugaland og Sunnhordland.

Alvorlig skadet

Deen 27 år gamle mannen kommer fra Irland, og er ansatt i et tysk firma. Han ble fredag sendt til Haukeland universitetssykehus med luftambulanse etter en ulykke under transport av en lift på Fitjar.

Sykehuset melder fredag kveld at han er alvorlig skadet.

Lifter brukes i arbeidet med vindmøllene. Hverken driftsleder Landa eller politiet har foreløpig informasjon om hvor høyt oppe mannen sto da liften veltet.

— Den var ikke i kranstilling, sier Landa.

Politiet var fredag kveld på stedet og jobbet med å finne ut hva som har skjedd. Liftener stor og arbeidet med å få den opp på veien blir utført søndag eller mandag, melder operasjonssentralen.

Flere ulykker

Dette er ikke den første ulykken i vindmølleparken i sommer. I juni i år ble en arbeider på bakken skadet da han ble truffet av verktøy som falt fra stor høyde. Han ble også alvorlig skadet.

Senere i juni ble to arbeidere skadet i en annen ulykke i vindmølleparken.

De to ble skadet da de hang i en klatresele i masten omtrent ti meter over bakken da den veltet. Den ene brakk armen, den andre pådro seg hjernerystelse.