Torsdag 19. juni om kvelden blir Mentz Dankert Løtvedt (59) funnet drept i leiligheten sin på Toppe i Åsane. Etterforskerne slår raskt fast at han ble drept en uke tidligere.

Lørdag 21. juni blir tre ungdommer fra nabolaget siktet i saken. Den ene sitter alt fengslet, men politiet mener han har vært med på å planlegge drapet. Det viser seg fort at politiets teori rakner. Likevel blir yngstemann sittende flere uker i varetekt.

Mandag 16. juli løslates den siktede 16-åringen fra varetekt. Politiet innrømmer motvillig at han er sjekket ut av saken.

Etter hvert som ungdomssporet blir fjernere konsentrerer politiet seg om en betent konflikt mellom huseieren og den drepte. Partene hadde alt vært i retten en gang og skulle nå i høst møtes i tinghuset igjen.

Fredag 11. juli blir en 25 år gammel bror av husverten på Toppe siktet i saken. Politiet har lenge hatt mistanke mot mannen, men han er på dette tidspunktet for syk til å la seg avhøre.

4. august blir mannen fremstilt for fengsling. Her tilstår han drapet på Løtvedt og sier han har vært alene om ugjerningen.

21. august tar 25-åringen sitt eget liv.

I slutten av august endrer politiet husvertens status til mistenkt. 31-åringen er tatt i å lyve i avhør. Politiet er av den klare oppfatning at mannen har mye han skjuler.

Onsdag 18. september tar saken en dramatisk vending. Husverten siktes for medvirkning til overlagt drap. Politiet mener at han og broren planla drapet sammen. Mannen blir ikke fremstilt for varetekt.

Torsdag 24. september blir husverten pågrepet etter at hans kone er kommet med nye oppsiktsvekkende opplysninger om mannens rolle i sa-ken. Husverten blir fengslet for fire uker. Han nekter straffskyld, men motsetter seg ikke varetekt.

Toppe-saken er blitt en krevende sak for politiet. Totalt er det foretatt over 170 avhør.