Det var byggmester Steinar Aagesen som tidligere søndag tok en tyv på fersken i Bergen sentrum. Og det er ikke første gang.

Han anslår at han må ha fakket opp mot 35 tyver i Bergen opp gjennom årene.

— Jeg pleier å holde dem fast til politiet kommer, men har fått klar beskjed om ikke å gjøre det. Så nå har jeg vel innsett at tyver kan være farlige, og bare følger etter dem, sier Aagesen.

Bar på en sekk

Aagesen drev med murarbeid på fasaden i første etasje av bygården han eier i Nygårdsgaten, da han la merke til en ukjent mann som kom gående ut hovedinngangen med en sekk.

— Jeg løper etter ham og spør hvem han er, hvor han kommer fra og hva som er i sekken. Han sier at han har besøkt noen, men jeg kjenner alle som bor i bygården og kjenner ikke navnet han oppgir, forteller Aagesen, fortsatt andpusten etter løpeturen når bt.no snakker med ham rett etter pågripelsen.

Løp gjennom gatene

Når Aagesen får se i sekken, skjønner han hvor mannen har vært.

— Der ligger pengeskuffen fra et kassaapparat og balanserer oppå en masse hårprodukter. Da skjønner jeg at han vært inne på Dada Hårstudio, som ligger i bygården, sier Aagesen.

Mannen får problemer med å svare for seg, og etter hvert blir stemningen amper. Han stikker av, og Aagesen følger etter, samtidig som han ringer politiet. Han følger tyven gjennom en rekke gater i Bergen sentrum, forbi Fotballpuben og inn i Håkonsgaten.

— Han prøver alle dørhåndtakene han går forbi. Til slutt smetter han inn en dør som sikkert har stått på gløtt, og låser den rett foran nesen på meg, sier Aagesen.

Omringer kvartalet

Syv politifolk og en hundepatrulje omringer hele kvartalet, og tar seg etter hvert inn i bygningen. Aagesen blir med politiet tilbake til Nygårdsgaten, for å vise hvor tyveriet skjedde.

På et eller annet vis klarer imidlertid tyven å komme seg ut uten at politiet oppdager det. Idet Aagesen returnerer til Håkonsgaten, der politiet fortsatt holder vakt, oppdager han nemlig tyven i den andre enden av gaten.

— «Er det ikke han der borte?» roper jeg. Og så løper jeg som faen for andre gang, sier Aagesen.

Med mobiltelefonen til øret og politiet på tråden spurter han nedover Håkonsgaten igjen. Flere politifolk løper etter. Til slutt blir tyven omringet i Sigurds gate.

Les også: Her tar de tyven

Det hører med til historien at politifolkene ba Aagesen om å søke Politihøgskolen etter at mannen var pågrepet.

Hva synes du om Aagesens innsats? Si din mening i feltet under!

Martin Eilertsen