En vekter stanset mennene da de var på vei ut av kjøpesenteret lørdag. I handlevognen hadde de gjemt ti pakninger barberblad til en stykkpris på 145 kroner. I bilen deres lå en hel kartong med 40 pakninger barberblad.

– Politiet undersøker nå om dette er omreisende kriminelle som begår tyverier over hele landet, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Ønsker tips Politiet er nå interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha opplysninger om hvor litauerne har sin base, for om mulig å finne mer tyvegods.

– De sier at de bor i bilen og dusjer på en bensinstasjon, men det fester vi ikke lit til. Vi har vanskelig for å tro at tre voksne mannfolk bor sammen i en liten bil, sier Christoffersen.

Mennene er 43, 27 og 21 år gamle, og kjører rundt i en mørkeblå VW Golf.

– Bilen de kjører i er observert i hele Sør-Norge, sier politiadvokaten.

– Har stjålet før Den samme vekteren som stanset mennene lørdag, oppdaget også at de stjal 15 pakker med barberblad den 13. januar. Den gangen stanset han dem ikke fordi han ville være alene mot tre voksne menn.

Den yngste litaueren er i tillegg til tyveriet anmeldt for vold mot vekteren.

Politiet ber folk som sitter på opplysninger om disse mennene kontakte tyveriavsnittet via sentralbordet i Hordaland politidistrikt på 55 55 63 00.