• Hvorfor skal Arild Sundgot lastes for et mål, når Maradona blir legende for å ha handset på samme måte, lurer Fredrik Borgstein (15) fra Åsane på.

Da var denne diskusjonen igang igjen, etter semifinalen mellom Lillestrøm og Stabæk i Norges Mesterskapet i fotball onsdag kveld. Ballen blir slått igjennom til LSK-spiller Arild Sundgot, som ser på ballen og fører den med seg ved hjelp av hånden. Burde han gi beskjed til dommer?

Ta episoden med Diego Maradona, han handset og scoret. Og de lovpriser ham ennå for målet, og det har fått kallenavnet ”Guds Hånd”. Hvorfor skal da Arild Sundgot lastes for et mål, som faktisk teoretisk sett ikke avgjorde kampen ettersom det var 2-0 målet, og ikke 1-0 eller 2-1.

Jeg mener dette er et ansvar hver enkelt spiller må ta, og selv føle hva de mener, moralsk og etisk sett. Og vi kan ikke pålegge spillere plikt til å gi beskjed til dommeren ved juks. Da ødelegger man faktisk fotballen.

All ære til spillere som Sundgot som gjør en sånn ting, og som faktisk innrømmer det etterpå, det er sterkt. Terje Hauge og linjedommeren er unnskyldt, utifra plasseringen. Og la hendelsen ligge, ikke rot mer med fotballen. Jeg er storfornøyd når jeg ser en kamp som Lillestrøm – Stabæk kampen, der det er fart og fint spill fra LSK sin side. Ikke tull med fotballen, jeg fordømmer videodømming!

Behold fotballen som den er!

Her er noen av Fredriks andre meninger:

Gullfeber?

Vold må til — om casualmiljøene

Junge, Heiko