Byrådet gjorde ansettelsen torsdag, ifølge en melding på nettstedet til Bergen kommune.

Fagerbakke vil tiltre stillingen ved årsskiftet.

Anne Iren Fagerbakke (44) gir seg etter to år som samferdselssjef i Hordaland fylkeskommune for å bli kommunaldirektør i Bergen kommune.

I dag ansatte byrådet henne som kommunaldirektør på byrådsavdeling for byutvikling. Hun overtar etter Edel Eikeseth, som blir pensjonist om noen få uker.

— Var det ikke litt tidlig å gi seg etter bare to år som samferdselssjef?

— Det er ikke med lett hjerte jeg slutter. Men det er nå en gang slik at vi ikke vet når det dukker opp andre utfordringer man virkelig har lyst til. Og det skjedde nå. Å drive med byutvikling i Bergen kommune ser jeg på som utfordrende og spennende. Ja, dette var en jobb jeg virkelig hadde lyst på. Dessuten får jeg jobbe med noe av det samme som jeg har gjort som samferdselssjef i fylket. Det såkalte Bergensprogrammet står jo sentralt i begge jobbene. Og det kommer til å handle mye om Bybanen og annet i forbindelse med byutvikling også, sier Anne Iren Fagerbakke.

Fagerbakke er utdannet sivilingeniør, og har lang ledererfaring fra både offentlig og privat virksomhet. Blant annet har hun jobbet i Mesta Drift, Veidekke, Fjell kommune og Stavanger kommune. Hun har tidligere også vært byggesakssjef i Bergen kommune fra 2001 til 2006.

Fagerbakke vet ikke i dag når hun kan skifte jobb. Hun vil heller ikke spekulere i navn på folk som kan overta som samferdselssjef.

— Uansett blir det en som jeg vil ha et nært forhold til i min nye jobb, sier hun.

ANSATT: - Jeg gleder meg til å jobbe i Bergen kommune, som er en spennende organisasjon, sier Anne Iren Fagerbakke.
Bergen kommune