KRISTINE HOLMELID

Plutselig oppdaget SV-fakultetet at personen som skulle ha ansvar for studentene, hadde forskningsfri. Dermed ble den praktisk-pedagogiske utdanningen dette semesteret avlyst. Men det skjedde for sent til at de 15 studentene kunne søke på andre fag.

— Universitetet burde ta ansvar og likevel gi oss et tilbud, mener Britt Janne Solheim.

Nå aner hun ikke hva hun skal gjøre.

Gledet seg

Solheim har vært student i seks og et halvt år, og har tatt engelsk, idrett og sosialantropologi. Målet er å bli lærer. Derfor søkte hun på den praktisk-pedagogiske utdanningen ved Det samfunnsvitenskapelige (SV) fakultetet. Hun fikk beskjed av studieveileder om at hun nærmest var sikret å komme inn på faget, som er nødvendig for å få jobb i skolen.

I god tid før fristen 15.oktober leverte hun søknaden, og gledet seg til å ta fatt nå i januar.

— Flere uker etter fristen fikk jeg brev om at faget var kansellert, sier Solheim, som tok kontakt med fakultetet for å finne en løsning. Så langt har hun ikke lykkes.

— Jeg vet ikke om jeg har råd til å vente til høsten. Etter så mange år som student er jeg lite lysten på å bare ta et fag i ventetiden, sier Britt Janne Solheim.

- Uten rettigheter

— Det virker som om vi studenter ikke har noen rettigheter. Jeg hadde jobbet knallhardt for dette, og hadde ikke søkt andre studier eller jobber, sier Solheim.

Alf Erling Risa er dekanus ved SV-fakultetet, og innrømmet at dette er uheldig håndtert.

— Vi er svært lite lykkelige for situasjonen, sier han.

Tidligere hadde Det psykologiske fakultet ansvaret for studentene som skulle ta pedagogikk for å bli lærere. En omlegging gjør at de andre fakultetene nå har ansvar for utdanningen til sine studenter.

— Omleggingen har gjort at det har blitt en litt rotete situasjon. Det beklager vi, sier Risa.

Minst 7 av de 15 studentene hadde en kombinasjon av fag som gjør at de erfaringsvis hadde vært sikret plass på det kansellerte studiet.

— Hva kan dere gjøre for dem?

— Vi prøver å finne en løsning, sier Risa.

Fakultetet skal ha møte med viserektor for utdanning, der mulige løsninger for studentene skal diskuteres.