Da Trine Gulholm skulle døpe datteren sin, ville hun gjøre det i hjemkommunen hennes Vevring. Til daglig jobber hun i Australia som lege, og ba kollega Philip Virgona om å være fadder.

Virgona sa han måtte jobbe i julen, men sammen med kameraten og sofia sin far, Nick Ignatenko, la han andre planer, skriver Firda .

Inn i det ukjente

— Jeg har aldri vært i Norge før, snø og is er ukjent føre i et varmt land, og jeg har heller ikke kjørt på høyre side av veien før, sier australieren til avisen.

For planen om å fly fra Gardermoen til Førde slo feil, og dermed måtte fadderen ta fatt på bilturen over fjellene. Kartet på datamaskinen hans hjalp så lenge det var batteri igjen. Etter det måtte han klare seg med papirkart og nedisede veiskilt - og med en mobiltelefon som ikke fungerte i Norge.

For sen - men lykkelig

Etter ti timer kunne Virgona endelig parkere utenfor kirken, og møtte en svært overrasket Trine Gulholm i kirken. Faktisk så overrasket at fadderen kan fortelle at hun gikk forbi ham to ganger i kirken uten å kjenne ham igjen.

— Jeg ble så paff da jeg så deg i kirken etter gudstjenesten, du skulle jo jobbe i jula og kunne ikke komme, sier Gulholm til Virgona, som ofte sitter barnevakt for fadderbarnet sitt hjemme i Sydney.

Da får det bare være at fadderen kom 15 minutter for sent til selve dåpsseremonien.

BEREIST FADDER: Philip Virgona reiste i to døgn fra Australia til Vevring for å være fadder for lille Sofia Nikoline.
Astrid Iren Solheim