Det var tirsdag 23. august at ambulanse og politi rykket ut til Haus idrettsplass på Osterøy. En 16 år gammel Minde-spiller lå bevisstløs utenfor klubbhuset etter å ha blitt slått ned. Nå er saken ferdig etterforsket.

Slått to ganger

Etter kampen var spillerne samlet i en mølje og munnhuggeri oppsto. Blant annet som følge av en takling i kampens hete. Først antok man at det var tre tilskuere som angrep Minde-spilleren, men det er feil.

— To ungdommer har innrømmet at de slo ham. Den ene spilte på Hausvik, den andre var tilskuer og kamerat av Hausvik-spilleren, sier Asle Brattholmen, politiførstebetjent ved Bergen Nord politistasjon.

- Vil det si at han ble slått to ganger?

— Ja, først av Hausvik-spilleren, deretter av kameraten hans. Heldigvis ser det ut til at han slipper unna uten alvorlige skader, svarer Brattholmen.

Varmet opp på Facebook

Han forteller at det forut for kampen var stor aktivitet mellom folk fra Minde og Hausvik på Hausviks Fotballklubbs Facebook-side .

— Jeg har sett noen av meldingene som ble sendt, men er usikker på om det er spillere som står bak. Minde-guttene ble omtalt som «pappagutter» mens Hausvik-spillerne ble kalt for «bønder», opplyser Brattholmen.

Kom i dress

Tonen i innleggene førte til at Hausvik Fotballklubb fjernet innlegg.

— Jeg vet ikke om det er vanlig at idrettsungdom bruker sosiale medier til å egge hverandre opp før kamp, men det er åpenbart at det som pågikk på Facebook forut for kampen bidro til det som skjedde.

Ungdommene fra Minde, som altså ble omtalt som «pappagutter», stilte forøvrig opp i dress til kampen, noe som skal ha provosert hjemmelaget.

- Facebook liten del

En Minde-spiller bekrefter, men avdramatiserer diskusjonen på Facebook forut for kampen.

— Det var en liten del av det som siden skjedde. Det var etter en episode på banen i 2. omgang det ble ampert. Etter kampen fortsatte det. Resultatet kjenner vi, sier han.

Spilleren mener Hausvik oppfattet humoren i at Minde-spillerne stilte i dress.

— De ble ikke provosert, mener han.

Vennskapskamp

Trond Loeshagen er leder i Hausvik Fotballklubb. Han forteller at klubben ser alvorlig på voldsepisoden, spesielt med tanke på at en av deres egne slo Minde-spilleren.

— Vi var ikke klar over at en av våre var involvert. Spilleren som slo må nok regne med en reaksjon, sier Loeshagen.

Han forstår ikke hvorfor det gikk som det gjorde, men forteller at det også var hssig da lagene møttes før sommeren.

— Da ledet de klart og vant 7-1 til slutt. Likevel ble det en ekkel tone på banen. I returoppgjøret vant vi 4-2 og var selvfølgelig fornøyd med det. Men det som deretter skjedde skulle vi ha vært foruten, sier Hausvik-lederen.

Klubbene har gjort sitt for å rydde opp etter voldsepisoden. Gutten som ble slått, fikk også blomster fra Hausvik. Nå vurderer klubbene å møtes igjen.

— Vi ser hva vi får til, men en ny kamp her ute med en prat i klubbhuset etterpå, kan være en løsning, sier Loeshagen.

Forholdet mellom klubbene skal være godt. Det har ikke lyktes bt.no å få kommentar fra Mindes leder.