— Jeg var skeptisk til hele Facebook, men ble overtalt av samboeren min, som påsto at det var kjempegreier. Så jeg registrerte meg jeg også, forteller åsabuen Kristoffer Dalen Seime til Åsane Tidende.

For en måned siden opprettet han gruppen «Åsane», som er beregnet for dem som bor i Åsane, eller har ett eller annet forhold til bydelen. I dag, bare noen ukers tid senere, har mer enn 1200 mennesker meldt seg inn i hans gruppe.

På facebook.com har medlemmene mulighet til å holde seg ajour med venners og venners venners daglige aktiviteter, og man kan dele bilder, sende hverandre e-post og fiktive gaver. I tillegg finnes det et antall sosiale grupper, der folk med for eksempel felles bosted, interesser, jobb, familie eller musikksmak kan samle seg og utveksle meninger og bilder.

Kebabhyllest

Svært mange skoler er representert i form av grupper på Facebook. Både nåværende elever og gamle avgangsklasser har egne grupper, og for eksempel har elever fra Åsane Folkehøyskole ti ulike grupper. Gruppen Åsane Gymnas har 134 medlemmer.

Også arbeidskolleger samles på Facebook. Et eksempel er IKEA i Åsane, som har en egen gruppe. Denne har 103 medlemmer. Andre bruker grupper til å hedre alt fra musikkartister til rullekebab. Åsane Grill og Pizza har en egen fangruppe, som har hele 307 medlemmer.

Hva er Facebook?

Facebook.com er et verdensomspennende sosialt nettverk på internett. Hvem som helst kan registrere seg, og søke etter venner og bekjente, samt legge ut informasjon og bilder. Nettstedet er i ferd med å bli tidenes raskest voksende nettsamfunn, og har i gjennomsnitt 30 milliarder sidevisninger i måneden. Det er gratis å registrere seg. I dag regner man med at antallet norske brukere har passert 175.000 med god margin.

ANDREAS ISAKSEN