— Tiden arbeider mot oss, medgir konstituert politimester i Sogn og Fjordane, Ronny Iden.

Politiet vil fortsatt ikke kommentere hvordan den 22 år gamle sykepleierstudenten ble drept. Dette begrunnes ut fra taktiske hensyn. De vil heller ikke si om det er funnet biologisk materiale, og om dette i så fall kan føre frem til en DNA-profil.

Rundt 70 tips

I alt arbeider 32 politifolk på spreng for å finne ut hvem som drepte sykepleierstudenten fra Hjelmeland kommune i Rogaland. Foruten analytikere, taktiske og tekniske etterforskere, har Kripos nå også utvidet staben med en fingeravtrykksekspert.

Så langt er det ingen mistenkelige personer som peker seg ut. Imens fortsetter det møysommelige arbeidet med å finne gjerningsmannen. Politiet begynner blant annet å få et godt bilde over hvem som var ute i Førde sentrum mellom klokka 4 og 9 søndag. Slåtten ble trolig drept mens hun var på vei til jobb, og vakten der begynte klokka 7.30.

— Vi har fått inn rundt 70 tips i saken. Disse blir nå gjennomgått og systematisert, sa lensmann Kjell Fonn i Førde på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Vitner

Kripos-teknikere fortsatte onsdag arbeidet med å finkjemme området der Slåtten ble funnet drept. Det er ikke klart når de blir ferdige, og når funnstedet kan frigis.

Det er foretatt avhør av over 20 personer i saken. Noen av disse ble foretatt før hun ble funnet drept, og disse må trolig forklare seg på nytt, opplyser politiet.

En syklist og to bilførere har tidligere vært etterlyst i saken som vitner. Politiet tror noen av disse er blant de nye vitnene som nå har meldt seg.

— Flere syklister og bilførere har kontaktet oss. Vi må nå se om disse er de samme som vi etterlyste, forteller Fonn.

Tross få spor i drapssaken, er politiet optimistisk med tanke på en oppklaring.

— Det er en stor grad av entusiasme og ståpåvilje blant etterforskerne, fastslår Iden.