PÅL ANDREAS MÆLAND OG NTB

— Vi har ingenting som tyder på at hun har vært utsatt for en seksuell handling, sier lensmann Kjell Fonn i Førde til NTB.

Så langt har politiet få spor etter personen som drepte rogalandskvinnen. Lensmannen avviser at drapsmannen har fått et for stort forsprang i og med at det gikk så lang tid fra Slåtten ble funnet til det ble konstatert at hun var drept.

— Vårt utgangspunkt er at vi skal ta gjerningsmannen. Jeg kan ikke si hvor lang tid det vil ta, men vi har helt siden savnetmeldingen kom etterforsket bredt, sier Fonn.

Syklist meldte seg

En mannlig syklist i 25-årsalderen som ble sett syklende bortover Angedalsveien litt over klokka 7 søndag morgen, meldte seg tirsdag formiddag for politiet etter at han hadde vært etterlyst som vitne.

— Jeg har foreløpig ikke klarhet i hva han har sagt, forteller Fonn til NTB.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med to bilførere som ble observert kjørende østover på Angedalsveien mellom klokka 7.05 og 7.10 søndag. Politiet understreker at de vil komme i kontakt med dem som vitner.

Den ene bilen er en plommerød Volvo V70. Den andre har politiet ingen beskrivelse av, men den kom kjørende like bak Volvoen.

Bekreftet drap

Politiet bekreftet tirsdag morgen at 23-åringen ble drept.

— Foreløpige undersøkelser teknikere fra Kripos og rettsmedisinsk personell gjorde av avdøde sent i går kveld, gjør at vi nå kan konkludere med at vi ikke lenger etterforsker et mistenkelig dødsfall, men en kriminell handling, sier Fonn.

Hørte rop

Den kvinnelige sykepleierstudenten ble funnet bare et par meter fra veien, i et kratt mellom Førdehuset og Angedalsveien klokka 12.15 mandag. Hun ble meldt savnet etter at hun ikke møtte opp til sin første praksisdag ved Førde syke- og aldershjem, der hun skulle ha startet klokka 7.30 søndag morgen.

Det mest sentrale vitnet i saken er en kvinne i et av nabohusene der 23-åringen ble funnet. Hun skal ha hørt to eller tre rop fra en kvinne tidlig søndag morgen, uten at hun greide å høre hva som ble ropt.

Mandag kom det inn ti-tolv tips. En dør-til-døraksjon i området der 23-åringen ble funnet død ga ingen resultater.

Fullt påkledd

I regn og skodde mandag kveld ankom tre taktiske og to tekniske etterforskere fra Kripos stedet der Slåtten ble funnet død. Etterforskerne rigget opp lyskastere, slik at de kunne fortsette arbeidet på stedet utover natten.

Lensmann Kjell Fonn vil ikke si hvordan kvinnen lå da hun ble funnet, ei heller om det var ytre tegn på skader. Det eneste han kan bekrefte er at hun var påkledd, og iført en mørk anorakk.

Studentkollektivet der 23-åringen bodde er nå avstengt og vil bli gjennomgått av teknikere.

Minnestund

Høgskulen i Sogn og Fjordane holder i dag minnestund for 23-åringen fra Hjelmeland.

I går holdt skolen åpent hus og hedret henne med lys, blomster og bilde. Det var lærere til stede hele dagen og kvelden, og mange studenter kom innom. Klokken 12 skal det avholdes minnestund for pårørende og studenter ved avdeling for helsefag.

— Hele skolen er i sjokk og sorg. En avskyelig handling, sier dekan Eva Marie Halvorsen ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

DREPT: Anne Slåtten.
POLITIET