Noen mindre ulykker har det vært, og det har gått tregt enkelte steder, men påsketrafikken har så langt ikke ført til store problemer på utfartsårene på Vestlandet.

— Patruljene melder om et tilsynelatende normalt fredagsrush, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt.

Også Veitrafikksentralen melder om en forholdsvis rolig fredag.

  • Følg påsketrafikken på bt.nos webkamera:

Danmarksplass | Puddefjordsbroen | Åsaneveien

Flere mindre ulykker

Tre biler krasjet riktignok i Fløyfjellstunnelen i 16.30-tiden, og en bil fikk problemer i Kolltveittunnelen på Sotra, men det er ikke meldt om personskader, forteller operasjonslederen.

Det har vært noen trafikkuhell også i formiddag. Tidligere i dag krasjet to biler i Kringsjåveien, noe som førte til kaotiske tilstander i trafikken, mens det tok fyr i dekket på i en tankbil inne i Damsgårdstunnelen, som ble stengt i én time.

— Det har vært mer trafikk enn normalt, men det har roet seg nå. Det går bra på de fleste veiene, men det er fortsatt litt problemer i Vågsbotn. Det er et knutepunkt med tett trafikk, men trafikken glir der også, sier vaktoperatør Eli Solberg ved Veitrafikksentralen.

78 tatt i fartskontroll

Sent fredag kveld forteller UPs distriktssjef Leon Nordanger at totalt 77 bilister er tatt for overtredelser på veiene fredag ettermiddag og kveld.

— Det er ikke så ille - omtrent som normalt. Vi har jo via pressen varslet at vi kommer til å ha en del kontroller, og ser at det virker. Trafikken flyter ganske godt her vi er, det er ingen antydninger til kø, sier Nordanger.

Én sjåfør fikk førerkortet beslaglagt.

— Det var en kombinasjon av fart og atferd i trafikken - vedkommende kjørte for fort og tråklet i køen, sier Nordanger.

Bra bruk av bilbelte

Da bt.no var på stedet, ble én bilist tatt for å ha kjørt for fort.

— Kontrollen har gått greit. Folk er i feriemodus og trafikken glir fint, sa politioverbetjent Terje Midttun til bt.no.

Statens vegvesens utsendte i Bergen har i dag stått på riksvei 580 ved Grimen og på E39 ved Hylkje. 3800 kjøretøy er blitt kontrollert, og kun ti sjåfører har fått gebyrer for manglende bruk av bilbelte.

— Det er fantastisk bra. Det har sjelden vært så gode resultater med så mange kjøretøy, sier overingeniør Tom Børslid til bt.no.

  • Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner per melding. Hvordan har du opplevd påsketrafikken? Bruk kommentarfeltet.