— Det kommer til å bli helt fantastisk. Vi kan ikke hjelpe velgerne med å få det resultatet de vil, men vi kan hjelpe dem med være oppdaterte helt til siste ord er sagt, sier nyhetsredaktør Tor Olav Mørseth i BT.

Rundt 40 journalister, fotografer og videojournalister skal jobbe på spreng for å gi deg siste nytt gjennom hele dagen, kvelden og natten under årets stortingsvalg på mandag.

Med når Erna stemmer

— I år blir det mer levende bilder og direkterapportering. Vi legger opp til en bred dekning med reaksjoner og kommentarer både fra politikere, eksperter og våre egne kommentatorer, sier Mørseth.

BT skal ha en liveblogg med levende bilder, foto og kjappe kommentarer fra alt som skjer rundt valget. Den er oppe og går fra rundt 10.30 mandag formiddag.

Klokken 11 er vi inne direkte når Erna Solberg, Høyres partileder, avgir sin stemme på Apeltun skole i Bergen. Siden er vi med både partiledere og vanlige folk som skal gi sin stemme.

På kvelden er BT til stede på partienes valgvaker i Bergen, Oslo og Førde.

Studiosending

Når valgdagsmålingen kommer klokken 21 blir det liverapportering fra Høyres valgvake etterfulgt av reaksjoner fra de andre partiene på de første resultatene.

— Aldri har vi satset så mye på å dekke valget live underveis, sier Mørseth.

Klokken 23 blir det sending fra BTs studio med analyser av resultatene fra BTs egne kommentatorer, i tillegg til intervjuer med gjester og eksperter. Ved midnatt sender vi fra partilederdebatten på Stortinget.

For dem som ikke klarer å holde seg våkne gjennom valgnatten, lover nyhetsredaktøren dessuten en «knallgod dekning» i avisen og på BTs nettsider dagen etter.