31-åringen er tiltalt for flere forsøk på utpressing av det søkkrike ekteparet på Tertnes.

Han er også tiltalt for grovt ran, vold mot politiet, og for å ha forlatt den 71 år gamle damen i hjelpeløs tilstand, bakbundet i stuen.

Mannen benektet straffskyld på de to siste punktene, men erkjente de faktiske forholdene slik de er beskrevet tidligere.

Planlagt siden 1994

— Jeg har hatt tanker om å begå utpressing helt siden 1994. Motivet var å bedre min økonomiske situasjon og skaffe meg en bedre fremtid, sa 31-åringen i retten.

Han fortalte at tankene om å presse noen for penger dukket opp igjen da han ble arbeidsledig høsten 2001

Brutalt ran

Eks-soldaten innrømmer at han den 14. november i fjor trengte seg inn ytterdøren, og deretter truet millionærfruen med pistol. Han tvang henne til å legge seg ned på gulvet, bandt hendene hennes bak på ryggen med plaststrips, og fikk henne til å fortelle hvor bankkortet lå.

Etterpå trakk soldaten frem en sprøyte. Han rettet den mot 71-åringen, og truet med å stikke hvis hun ikke oppga koden. Kvinnen ble liggende hjelpeløs igjen på gulvet. Påkjenningen var så stor at hun fikk hjerteinfarkt.

Trusler og utpressing

Ekteparet mottok over en periode på et år flere e-poster og brev med grove trusler. Soldaten ga klar beskjed om at han ville skade deres nærmeste familie hvis han ikke fikk penger. Han skrev at han hadde bomber, og at det var nytteløst å gå til politiet.

I august i fjor ble mannen arrestert etter en dramatisk politiaksjon. Han hadde like før krevd at ekteparet skulle legge ut 630.000 kroner i terrenget ved tre trafokiosker i Åsane. Da 31-åringen kom for å hente pengene, lå politiet i buskene. Under pågripelsen havnet soldaten i slåsskamp med en politimann.