Fotballdirektøren er tiltalt for legemsfornærmelse etter den mye omtalte voldsepisoden i Bergen sentrum 5. april i fjor.

To ganger tidligere har han unnlatt å møte opp i retten i Bergen. Første gang fikk han utsettelse, andre gang var han umulig å få tak i. Denne gangen har han rett og slett uteblitt uten nærmere forklaring.

Sportsdirektøren skulle opprinnelig møte i tingretten 2. februar, etter at han nektet å vedta en bot som Hordaland politidistrikt ila ham for å ha angrepet Bergens Tidendes fotograf Knut Strand.

Strand tok bilder av Holmstrøm i forbindelse med et møte FC København-direktøren hadde med Rosenborg-spiller Frode Johnsen og spilleragent Stig Lillejord på en restaurant i Bergen sentrum. Møtet var omstridt fordi Johnsen ikke hadde lov å forhandle med andre klubber uten å informere ledelsen i Rosenborg, siden han hadde mer enn seks måneder igjen av kontrakten.

Ville hive kameraet i akvarium

Da fotografen tok bilde av Holmstrøm utenfor restauranten, skal han ha blitt rasende.

— Han reagerte voldsomt og gjøv løs på meg. Han forsøkte å sparke meg i skrittet og truet først med å kaste kameraet på Vågen, og så i et akvarium inne på restauranten, forklarte BT-fotograf Knut Strand i dag.

Holmstrøm skal ifølge Strand ha revet til seg kameraet slik at blitzen ble ødelagt.

— Vi prøvde å roe ham ned, men han var rasende. Han kalte oss paparazzier og var veldig truende. Jeg følte jeg var på nippet til å få en strak høyre, sa journalist Ingelill Hatland Brattheim

Saken førte til flere dager med førstesideoppslag i dansk og norsk presse. Rettssaken ble avsluttet i Bergen tingrett i dag, selv om ikke tiltalte var til stede.

Arkiv