— Juletreseilasen er den mest spennende og sosiale regattaen gjennom hele sesongen, sier Halvor Hekland Teigland (13).

I dag ble den tradisjonsrike juletreseilasen arrangert for 47. gang.

- Mye vrikking

101 deltakere mellom 7 og 15 år stilte til start på Vågen med sine optimistjoller, en god del også med nisselue på toppen. Været var etter sigende bedre enn på flere år, men til finalen klokken 14.00 var all vind forsvunnet.

— Det gikk ikke så veldig bra, det var ikke vind i det hele tatt. Derfor ble det mye vrikking og mange som fikk straff, forklarer Halvor Hekland Teigland fra Bergens Seilforening.

13-åringen var med for sjette gang, og holder juletreseilasen som et høydepunkt i sesongen. Ikke på grunn av det sportslige, men på grunn av alt det sosiale. Halvor kunne avsløre at han ikke hadde tenkt å legge seg i lørdag kveld.

— Selve seilasen er bare for gøy, det er ikke en seriøs regatta. Seilere kommer fra andre deler av landet og bor privat hos vertsfamilier her i Bergen. Jeg har fem stykker fra Asker og Vestfossen på besøk hjemme, og vi planlegger å døgne! gliser Halvor.

Badet etter seilasen

Regattaens yngstemann, Georg Myhre Thorbjørnsen (7) fra Hjellestad, var storfornøyd etter endt konkurranse.

— Det var gøy å seile, men litt dumt at det ikke var mer vind. Nå skal jeg bade, sier Georg tilfreds.

Etter seilasen gikk turen nemlig videre til Slåtthaug for bading, premieutdeling, pizza og brus.

Da den totale mangelen på vind gjorde det vanskelig for deltakerne å seile på lovlig vis i finalen, besluttet arrangørene å krone de tre heatvinnerne som likeverdige vinnere. Det var Vincent Wahl (Vestfjorden), Hartvig Johannson (KNS) og Martin Mejlænder-Larsen (Bærum). Beste bergenser ble Viktor Grytdal fra Hjellestad, som ble nummer to i det ene heatet.