Bygningen som ble rammet av brann, er en lagerbygning knyttet til Sekkingstad fiskeforedling, tidligere eid av Rolf Olsen AS. Brannstedet ligger på vestsiden av Askøybroen.

Det var tilløp til dramatikk da politi, brannfolk og journalister kjente gasslukt fra den brennende bygningen.

— Vi har fått beskjed om å evakuere, og dra 300-400 meter bort fra bygningen. Journalistene er også blitt bedt av politiet om å hjelpe til med å få folk unna, dersom vi møter noen i området, sa bt.no-reporter Liv Okkenhaug.

Giftig gass

Gassen som lekket ut, var ammoniakk. Alle som bor nærmere enn 200 meter fra brannstedet, ble bedt om å holde seg innendørs og lukke vinduer, ventiler og dører.

Bygningen inneholdt også 10.000 liter klor, som kunne ha forårsaket en langt giftigere branngass. Heldigvis ble det ingen klorlekkasje.

Dersom det hadde skjedd, ville et område i inntil 2000 meters radius fra brannstedet blitt evakuert, ifølge politiet.

Full fyr

Brannen ble meldt klokken 20.46, og var slokket ved 22-tiden.

— De to personene som var på jobb, kom seg ut på egen hånd, sier operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Brannvesenet var raskt på plass med store styrker, også en brannbåt som sprutet sjøvann mot flammene.

Forsiktige

På grunn av den giftige gassen gikk brannfolkene svært forsiktig frem da de gjennomsøkte ruinene.

Brannvesenet hadde allerede ved 21.30-tiden fått slokket alle flammene på utsiden av bygningen. Deretter gikk tungt beskyttede brannfolk inn i bygningen og fikk kvalt restene av brannen.

Odin Kvam
Atle Stensland