Nå skal også kvinnene få sitt fra suksessbedriften i Nordfjord, som hittil kun har satset maskulint i sine kleskolleksjoner.

Bildene av Eva klare

— Det nye merkenavnet vårt blir «Ricco Vero Woman», og skal stå for en sofistikert og elegant stil, sier daglig leder Finn Einar Kvamme til Bergens Tidende.

Den norske kjæresten til den spanske tronarvingen Felipe ble fotografert i 2002-modellene fra Ricco Vero på et hotell i Paris i juni i år. Bildene slippes i 2002-katalogen i høst.

Eva i Riccos drakt

— Hvordan fikk du Eva Sannum på kroken?

— Vi synes hun er en flott jente, og en spennende modell, og fikk ja da vi spurte henne, forklarer Kvamme.

— Hva viser Eva Sannum i årets katalog til Ricco Vero?

— Noen av antrekkene hun viser i katalogen er forskjellige drakter. Hun stilte som eneste forutsetning at hun ikke skulle være lettkledd eller bruke pels. Det hadde jeg ingen problemer med fordi Sannum er modell for høstklærne 2002, sier Kvamme. For øvrig vil «Ricco Vero Woman» by på skjørt i ulike varianter og lengder, topper, bukser og kjoler.

Likte ikke lettkledde damer

Ricco Vero har i sine tidligere kataloger laget «miljø» omkring sine herrekolleksjoner, og med lettkledte damer: ý Det er riktig, og en av våre kataloger ble også stanset av Forbrukerrådet, innrømmer Ricco Vero-sjefen.

— Hva kostet det å ta Eva Sannum inn i Ricco Vero sin modellstall?

— Det betyr ikke så mye. Ricco Vero er opptatt av å bruke en modell som passer inn i vårt format. Totalt har årets høstkatalog kostet oss 700.000 kroner, sier han.

I modellbransjen sier man at en ettertraktet modell som Eva Sannum ikke oppnås under 20.000 kroner dagen, pluss bruksretten som kan utgjøre et engangsbeløp mellom 25.000 og 250.000 kroner.

Nå satser Ricco Vero på å distribuere sine høst- og vinterkolleksjoner i både Norge og Sverige.

Mer spansk fra Olden

— Dette har vi virkelig tro på, når vår kvinnelige kleskolleksjon kommer i butikkene i mars/april neste år. Ricco Vero sikter mot samme årsomsetning som på herreklærne våre; 50 millioner sier han.

Det er ikke bare Eva Sannum som har spanske forbindelser i Ricco Vero-stallen. Også Norges største fotballkjendis, John Carew, rusler rundt i spanske Valencia i klær fra Olden-bedriften.

— Men med Eva som modell blir det ikke lenger rom for å sponse fotballguttene med Ricco Vero-dresser, sier Kvamme.

— Hvor skal «Evas drakt» syes?

— Både i Olden og i Portugal. Foto: Morten Qvale

MODELLEN: Eva Sannum er Ricco Vero sin kvinnelige modell i høstens katalog. Foto: Morten Qvale