Forsvarets fellesoperative hovedkvarter kunne i ettermiddag bekrefte at det var Alvestad som ble funnet.

— Dette var en tragisk hendelse for en norsk offiser på et viktig oppdrag for Norge og NATO. Forsvaret tar ansvaret for å bringe løytnant Alvestads legeme hjem til Norge så fort belgiske muligheter er klare for det, og ønsker å gjøre det som er mulig for å hjelpe og støtte de pårørende i en tung tid, sier kommandøren for sjøstridskreftene i Norge, kontreadmiral Arild Sandbekk ved Fellesoperativt hovedkvarter i en pressemelding.

Funnet under bru

En død mannspersonen ble funnet på undersiden av en brokonstruksjon i havneområdet i går. Politiet ble varslet om likfunnet av noen vedlikeholdsarbeidere.

— Det er ingenting som tyder på at personen har druknet, eller har vært i sjøen, sier statsadvokat van Daale til bt.no.

— Hva kan ha skjedd?

— Det er mulig at han kan ha vært utsatt for ulykke, eller falt fra broen, men foreløpig holder vi alle muligheter åpne.

— Kan han ha vært utsatt for noe kriminelt?

— Vi kan foreløpig ikke utelukke noe. Saken blir bredt etterforsket, sier statsadvokaten.

Politiet håper obduksjonen vil bringe dem nærmere en forklaring på hva som kan ha skjedd.

— Vi trekker ingen konklusjoner før alt etterforskningsarbeidet er utført, sier van Daale.

Fryktet han var druknet

Odd Audun Alvestad (30) forsvant under et landopphold for KNM «Måløy» for drøyt to uker siden. Han ble sist sett like før han forlot en kafé i havneområdet. Inne på kafeen konverserte han med en belgier og fire briter. Han skal ikke ha vært beruset. Alvestad ble meldt savnet da han ikke stilte på vakt om bord i KNM «Måløy» klokken 08.00 om morgenen mandag 17. november. Broen ligger ca. en kilometer fra stedet KNM «Måløy» lå fortøyd.

Alvestad kommer opprinnelig fra Agder, men har vært bosatt i Bergen de siste årene. Hans bror har bistått politiet med identifiseringen. Løytnanten giftet seg i sommer.

Hans kone sa til Bergens Tidende søndag at hun fryktet at hennes nybakte ektemann var druknet. Samtidig uttrykte hun et sterkt ønske om at mannen ville bli funnet, slik at hun slapp å gruble over hva som kunne ha skjedd.

FUNNET OMKOMMET: Odd Audun Alvestad FOTO: PRIVAT