• Det som har kommet frem i mediene er helt feil, sier 19-åringen som er ettersøkt i USA for falsk anmeldelse av en gruppevoldtekt i Disney World.

Kvinnen fra Bergen skulle møtt til et rettsmøte i Orange County, Florida på fredag, men dukket ikke opp. Dermed ble det utstedt en arrestordre på 19-åringen. Bergens Tidende har fått kontakt med kvinnen. Hun er tilbake i Bergen, og har ingen planer om å reise til USA for å møte i retten.

— Ble voldtatt

— Jeg har hatt korte telefonsamtaler med politiet i USA, og får vite hva som skjer fra deres side senere, sier kvinnen.

Hun fastholder at hun ble voldtatt av fire franskmenn på området til Disney World i Florida 26. februar i år, men vil ikke gå i detaljer om hva som skal ha skjedd.

— De som kjenner meg vet hva som er den ordentlige versjonen, og det holder, sier kvinnen.

Kvinnen ble senere anmeldt for falsk forklaring og falsk anmeldelse, etter at politiet hadde sett en video av det påståtte overgrepet. Saken mot de fire mennene i 20-årene ble raskt henlagt. I stedet ble den norske kvinnen fengslet og løslatt mot kausjon.

- Ikke min skyld

— Politiet har lagd sin egen versjon av hva som skjedde. Jeg ville ikke fått skylden om saken hadde vært oppe i det norske rettsvesenet, sier kvinnen.

Hun vil likevel ikke anmelde forholdet i Norge.

— Jeg må nesten bare legge denne saken bak meg, sier 19-åringen.

Kvinnen sier at hun verken har innrømmet å ha levert falsk anmeldelse, eller å ha forklart seg uriktig.

I Norge er hun tilbake i jobb, men har sannsynligvis lite å frykte fra norske myndigheter.

— Vi har ikke kjennskap til at det er fremsatt noen anmodning og bistand fra amerikanske myndigheter, sier førstestatsadvokat Ulf Stridbeck hos Riksadvokaten.

— Dersom det kommer en slik anmodning vil norske myndigheter måtte ta standpunkt til den. For øvrig er det, ifølge utleveringslovens paragraf 2, ikke adgang til å utlevere norske statsborgere til USA.