— Vi rykket ut etter å ha fått meldinger om et slagsmål på utestedet Ditlef. Patruljen fant da tilfeldigvis vedkommende i lokalet. Han hadde ingenting med slagsmålet å gjøre, sier vaktsjef Osvald Nordvik ved Hordaland politidistrikt.

30-åringen er siktet i forbindelse med dødsulykken ved Halmstad i sommer. Den siktedes kamerat (26) omkom under den voldsomme kollisjonen på den svenske motorveien.

Politiet mener 30-åringen og den avdøde 26-åringen sammen brøt seg inn i bilforretningen Granheim Bilsenter på Askøy i begynnelsen av august.

Tre biler ble stjålet. En ble funnet i en garasje på Voss. Nummer to på en parkeringsplass i Eidsvåg. Den siste en Mercedes, ble kjørt til vrak i Sverige.

30-åringens navn dukket opp tidlig i etterforskningen, men han har vært sporløst forsvunnet inntil han dukket opp på utestedet natt til lørdag. Resten av helgen har han tilbrakt i politiarresten.

— Vi vurderer å fremstille ham for varetektsfengsling, sier politiadvokat Einar Råen til Bergens Tidende.

En 26 år gammel danske sitter allerede i varetekt i forbindelse med biltyveriene.

De to siktede vil i løpet av få dager bli forsøkt avhørt av politiet. Etterforskerne håper blant annet å få svar på hvor de stjålne bilene var på vei, og hvorfor det la en hjemmelaget bombe i Mercedesen

fakta/bombebilen

  • Like etter midnatt den 12. august kolliderte to biler på motorveien ved Halmstad i Sverige. To tsjekkiske statsborgere og en 26-åring fra Bergen døde i ulykken.
  • Avdøde var på vei til København sammen med en like gammel kamerat, en dansk statsborger. De to kjørte i hver sin bil, en Mercedes og en BMW. n Da politiet undersøkte vraket av Mercedesen og den uskadde BMWen fant de fenghetter, sprengstoff og en hjemmelaget bombe. Den 26 år gamle dansken ble pågrepet og siktet for å ha planlagt en alvorlig forbrytelse.
  • Det viste seg at de to bilene var meldt stjålet fra Sandviken og Askøy. De var påført nye registreringsskilter, som biltyvene urettmessig hadde fått ut fra Vegvesenet i Vestfold.
  • Politiet tror det er på sporet av en liga som har spesialisert seg på å smugle stjålne luksusbiler ut av landet. Den 26 år gamle dansken er nå varetektsfengslet.