Lørdag fikk politiet melding om at en ulovlig pokerklubb på Nøstet i Bergen skal ha blitt ranet.

— Vi har avhørt to vitner som sier at det skal ha skjedd et ran, og har opprettet sak med utgangspunkt i det, sier politiadvokat Helge Vigerust.

De to personene skal ha vært til stede under ranet.

Personer med kjennskap til pokermiljøet i Bergen opplyser til BT at det skal ha vært tre personer som slo til mot klubben.

- Grov vold

De tre skal ha truet med skytevåpen eller våpenliknende gjenstander. Flere personer som var til stede i klubben skal ha fått hendene sine stripset sammen. Enkelte skal også ha blitt utsatt for grov vold, og blitt skadet, opplyser flere personer til BT.

  • Vi har opplysninger om voldsbruk, men jeg kan ikke gå nærmere inn på det. Vi trenger å få avhørt vitner om hva som har skjedd før vi går ut med mer informasjon. Så vidt jeg vet er ingen innlagt på sykehus, sier Vigerust.

Politiet kjenner ikke til hvor stort utbytte ranerne skal ha fått med seg.

BT får opplyst at det som regel er relativt få spillere til stede i klubben, og at den stort sett bare er åpen for inviterte.

— Vi vet ikke hvor mange som var til stede da ranet skjedde, sier Vigerust.

Vil snakke med spillerne

Han ber alle som var i klubben ta kontakt med politiet så snart som mulig.

Vigerust kan imidlertid ikke love amnesti for pokerspillere og arrangører som velger å snakke med politiet.

— Men har det skjedd et ran og folk er blitt skadet, så vil det være det sentrale for oss. Om noen har spilt poker på åstedet, er helt ubetydelig for det andre forholdet. Det er det vi må oppklare. Det er tåpelig å sitte og være redd for å kontakte politiet i en slik sak, sier politiadvokaten.

Også for drøyt to år siden ble en ulovlig pokerklubb ranet i Bergen sentrum. En maskert mann stormet inn i klubben TiltSport i Teatergaten og truet med et skytevåpen. Utbyttet skal ha vært mellom 100.000 og 150.000 kroner. Ranet ble ikke anmeldt, men politiet fikk likevel nyss om ranet og startet etterforskning.

- Kan tjene store penger

Bergen har et aktivt pokermiljø, og det er normalt minst tre ulovlige kasinoer i drift i byen. BT har tidligere skrevet at store pengesummer er i omløp i enkelte av klubbene. Arrangørene tar vanligvis en andel av hver pott det spilles om, og kan ifølge spillere tjene 10.000 til 15.000 kroner på en kveld.

I februar i fjor stormet politiet en klubb i Sigurds gate og pågrep 11 personer.

I ulovlige pokerklubber i Bergen er det vanlig at arrangørene kjøper inn øl og selger til spillerne for 20 kroner. Ofte serveres det enkel, gratis mat som pølser.

— Vi har funnet kvitteringer for at det er handlet inn for over 20.000 kroner i dagligvarebutikker, og vi har beslaglagt over 100 pils, sa politiadvokat Arne Fjellstad etter raidet i Sigurds gate.

Fire menn innrømmet å stå bak klubben. Minst én av dem skal siden ha startet opp en ny klubb i Sandviken.