– Vi er interessert i å komme i kontakt med dem som var i butikken Windfjord eller i nærheten rundt klokken 14.30. Det kan være at mange ikke har oppfattet at det har vært et ran, men som kan ha oppfattet noe likevel, sier avdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved Vold— og sedelighetsavsnittet

Klokken kvart på tre onsdag ettermiddag kom en mann inn i strikkevarebutikken Windfjord på Bryggen. I den ene hånden hadde han en sprøyte, i den andre en lapp hvor det sto: «Ikke få panikk. Dette er et ran.», både på engelsk og norsk.

Mannen skal ha befalt at Victoria Schrøder (21) som sto i kassen ikke skulle utløse alarmen.

Det var mange folk i butikken på denne tiden, men ingen merket hva som foregikk.

– I løpet av et halvt minutt hadde han fått med seg flere tusen kroner og var forsvunnet fra butikken. Det hele foregikk veldig rolig, sier daglig leder Viggo Lynghaug.

Raneren hadde solbriller på og snakket bergensdialekt.

– Han er beskrevet som 30-35 år gammel, har kort, mørkt hår, 180 centimeter høy, kledd i dongeribukse og svart T-skjorte, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

På utsiden av butikken er det en minibank. Overvåkingskameraet derfra fanget opp mannen, og kan muligens hjelpe politiet i å identifisere mannen.

Vitner kan ta kontakt med Bergen sentrum politistasjon.

RASKT: Ranet var over i løpet et halvt minutt sier daglig leder Viggo Lynghaug.