Ved 02-tiden natt til søndag fikk politiet melding om at en kvinne i begynnelsen av 20-årene hadde blitt angrepet og forsøkt voldtatt av en ukjent mann i Nygårdsparken.

Kvinnen gjorde såpass mye motstand at hun klarte å komme seg unna, og fikk deretter hjelp av to menn som kom til.

— Disse to skulle vi gjerne ha snakket med, sier politioverbetjent Rigmor Isehaug ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Status som vitner

Den ene beskrives som ca. 170 centimeter høy, og skal være mellom 35 og 45 år. Han har lyst, kort hår, og snakket bergensdialekt. Han bar også på en ryggsekk.

Den andre mannen er noe høyere av vekst, er mellom 20 og 25 år, og har halvlangt brunt hår.

Mennene, som begge har status som vitner, har det politioverbetjenten karakteriserer som etnisk norsk utseende, og har slank kroppsbygning.

Den antatte gjerningsmannen stakk fra stedet, og er fortsatt på frifot.

— Kvinnen har i avhør fortalt at hun oppfattet angrepet som et voldtektsforsøk, og at disse to mennene kom til for å hjelpe på et eller annet tidspunkt. Vi vil gjerne vite hva de eventuelt har sett, sier Isehaug.

Andre på kort tid

Overfallsmannen beskrives som en rundt 180 centimeter høy utenlandsk mann, tynn og med kort mørkt hår.

Overfallet skjedde bare halvannen uke etter at en kvinne, også hun i 20-årene, ble angrepet i Sigurds gate i Bergen sentrum.

Også dette overfallet ble avbrutt da to menn kom til for å hjelpe. Disse to har fortsatt ikke meldt seg. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

— Ser dere angrepet i Nygårdsparken i sammenheng med hendelsen i Sigurds gate?

— Det er vanskelig å si om det er en sammenheng, men vi kan heller ikke utelukke det, avslutter politioverbetjenten.