Politiet ønsker kontakt med alle som kan ha observert noe i det aktuelle tidsrommet. Et team av krimteknikere fra Kripos er nå i gang med å jobbe på branntomten. Den ene av de to omkomne er hentet ut av brannruinene.

Brannen der Irene Johansen hennes sønn Markus Johansen mistet livet startet etter alt å dømme i soveromsdelen av huset. Men brannfolkene fant ingenting som tydet på at brannen var påsatt.

Brannvesenet fikk melding om brannen på Ragnarrud i Florø klokken 0402. Tolv minutter senere var røykdykkere på plass. Da var det for sent.

— Det var lite vi kunne gjøre. Brannen var så intens at vi konsentrerte oss om å berge ut vedkommende som bodde i nabohuset, og evakuere de andre beboerne, forteller varabrannsjef Eivind Ask i Florø.

Soveromsdelen

Brannmannskapene skjønte at dersom det fortsatt befant seg personer i huset hvor brannen startet, så var disse livene gått tapt.

Eivind Ask sier brannvesenet ikke vet nøyaktig hvor brannen startet, men det var ikke i stuen eller kjøkkenet. Det var kun soveromsdelen av huset som var overtent da brannvesenet kom - den delen av huset hvor kvinnen og sønnen lå og sov.

— Det viser også bildene at denne delen av boligen var totalt overtent relativt raskt. Da vi kom frem, hadde brannen slått gjennom vinduene på begge sider av huset, sier Ask.

Om 41-åringen har satt fyr på huset, har han dermed tent på der det rammet ekskonen og barna hardest.

Fant ingen tegn

— I denne seksjonen av huset ligger soverommene, bad, vaskerom og en gang, opplyser varabrannsjefen.

Brannfolkene som deltok i slukningsarbeidet, fant ingenting som tydet på at brannen var påsatt. Dette er politiets konklusjon.

Brannmannskapene hadde ikke noen problemer med å ta seg inn i boligen, men måtte raskt gi opp også fordi huset var i ferd med å rase sammen.

— Takstein begynte å falle ned og da må vi tenke på våre folks sikkerhet.

- Ikke ulmebrann

— Det kan ha brent i 20-30 minutter, men det blir bare spekulasjoner. Det vi kan si er at det ikke er snakk om noen ulmebrann, sier Ask.

Ifølge Firdaposten var ikke trykket fra vannet i det kommunale nettet langs veien på sørsiden av brannstedet det beste. Da vann ble hentet fra hovedledningen i nord, bedret trykket seg betraktelig.

Ifølge Brannvesenet var imidlertid ikke vannforsyningen noe problem under slokkingen av brannen.

En av de omkomne er hentet ut av brannruinene.MMS-foto: Oddleiv Apneseth
EKS-MANN SIKTET: Politistasjonssjef i Florø, Nils Erik Eggen (t.h.) ogpolitiadvokat Magnar Austerheim informerte i går kveld om at IreneJohansens eks-mann er siktet for mordbrann.