Da den 36 år gamle kvinnen låste seg inn i bilen sin i Bergen sentrum sent i går kveld, startet et mareritt som varte i flere timer. Kvinnen har forklart til politiet at hun ble ranet og tatt som gissel.

Tatt som gissel

— Ranet skal ha skjedd i Bergen sentrum ved 23-tiden, men vi fikk ikke melding før klokken 03.48, opplyser operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Kvinnen har forklart til politiet at to utlendinger kom bort til henne da hun var i ferd med å låse seg inn i bilen sin i Bergen sentrum. Mennene ville ifølge forklaringen hennes rane til seg penger, men fangsten ble mager.

— Kvinnen skal ha sagt til de to mennene at det ville komme penger inn på kontoen hennes i løpet av natten. Dermed tvang de henne inn i bilen og kjørte rundt med henne i flere timer mens de ventet på at pengene skulle bli overført, sier Bruarøy.

Det er ennå uklart hvordan bilferden sluttet, men kvinnen skal ha forklart at hun kom til seg selv igjen på Møhlenpris ved 04-tiden.

Hun tok seg deretter til Legevakten.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker kontakt med tre personer som de mener kan bidra med informasjon i forbindelse med ranet.

Den ene av de tre mennene gikk nordover fortauet langs Sparebanken Vest sin bygning i Kaigaten. Han var ikledd en grålig hettegenser og en grålig caps mulig med en lys logo foran, han er kortklippet og har smalt kinnskjegg.

De to andre er knyttet til en grønn Mercedes som stod på parkeringsplassen mellom Peter Motzfeltsgate og Kaigaten: en mann med grålig hår som stod ved siden av bilen mens den andre satt bak rattet.

Det presiseres at disse tre ikke er mistenkt i saken. Kvinnen har forklart til politiet at to menn både har ranet henne og at de mot hennes egen vilje kjørt med henne i hennes egen bil, en brun Volvo 240 stasjonsvogn fra Bergen sentrum til Åsane og tilbake til sentrum. Politiet ønsker derfor også kontakt med personer som kan ha sett bilen denne kvelden.