Kvinnen var på spasertur i nabolaget i Bergen vest i 22.30-tiden da en mann plutselig kom opp bak henne på en gangsti bak barnehagen.

Han skal ha tatt tak rundt henne, presset en kniv mot halsen hennes og hvisket trusler i øret hennes.

Skremt av lyd

– Handlingen var seksuelt motivert. Vi snakker om et voldtektsforsøk og trusler med kniv. Flere detaljer vil vi ikke gi av hensyn til etterforskningen, sier politioverbetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor.

Kvinnen har forklart til politiet at hun tror overfalleren ble skremt at en lyd, for plutselig slapp han henne og løp.

– Hun kom seg raskt hjem, og ringte politiet umiddelbart. Vi var på åstedet like etterpå for å sikre spor, men vi har foreløpig lite å gå etter i denne saken, sier Salvesen.

Politiet er derfor svært interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha fått med seg noe av det som skjedde bak barnehagen søndag.

– Mannen er høy, hadde mørke klær og snakket bergensdialekt. Det er alt kvinnen har fått med seg, sier Salvesen.

Hun er preget av det som har skjedd, og har i tillegg risp både på hånden og på halsen etter kniven.

Voldtatt samme sted i 2005

Voldtektsforsøket vil bli sett i sammenheng med en voldtekt som skjedde bare 20-30 meter fra søndagens åsted, i desember 2001 bak Vadmyra barnehage.

Den gang var en kortvokst mann av arabisk opprinnelse i begynnelsen av 30-årene etterlyst. Saken er ennå ikke oppklart.

– Selv om gjerningsmannen nå er beskrevet annerledes, vil vi se disse sakene i sammenheng. Vi har mye erfaring med at det er vanskelig å huske detaljene fra slike situasjoner, sier Salvesen.

I tillegg kommer politiet til å se saken i sammenheng med voldtekten som skjedde i Haukelandstunnelen under Haukeland sykehus 8. oktober i år.

Også i dette tilfellet skal gjerningsmannen ha angrepet offeret bakfra før han voldtok henne. Politiet har fått frem en DNA-profil, men det er ingen i arkivene som passer profilen. Derfor er også denne saken fremdeles uoppklart.

OVERFALT PÅ SPASERTUR: På denne gangstien bak Lyngfaret barnehage i Vadmyra ble en 42 år gammel kvinne angrepet bakfra og forsøkt voldtatt søndag kveld.