Overgrepet skal ha skjedd natt til søndag 14. september mellom klokken 03.00 og 04.30. Den 18 år gamle jenten har forklart politiet at hun kom gående fra Exodus gjennom Øvregaten. Da hun hadde kommet et lite stykke inn i Lodin Lepps gate, traff hun på to menn i 20-årene som gikk med henne mot Mariakirken.

Ved Mariakirken skal den ene av mennene ha slått henne i bakken, banket hodet hennes mot steinhellene, slik at det svartnet for henne.

Anmeldt

– Da hun våknet opp, var klærne hennes i uorden. Hun frykter at hun har vært utsatt for et overgrep. Hun har også fått hjernerystelse, sier Tove Lian Mathiesen, leder for vold-og sedelighetsavdelingen ved sentrum politistasjon.

Den 15. september gikk kvinnen til legevakten og voldtektsmottaket, men det var først fredag i forrige uke at hun kom med en anmeldelse til politiet.

– Hun har kommet med en forklaring på hvorfor det har skjedd, men det ønsker vi ikke å komme inn på, sier Lian Mathiesen.

Snakket bergensdialekt

Politiet er nå interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett den unge kvinnen som gikk ved siden av disse to mennene fra Exodus til Mariakirken.

Kvinnen er rundt 1,60, har lyst hår til albuen, gikk med en svart skinnveske og hadde på seg en fiolett bomullstopp.

Den ene av mennene hun gikk med, var rundt 1,85-1,90, glattbarbert på hodet, sa selv at han var 27, var atletisk bygget og hadde solbrun hud. Den andre mannen var litt lavere, og mellom 25-30 år. Begge skal ha snakket bergensdialekt.

Hvis noen har sett noe, ønsker politiet at de skal ta kontakt på 02800.

ÅSTEDET: Overgrepet skal ha skjedd ved Mariakirken.
BERGENS TIDENDE (ARKIV)