Politiet sendte onsdag ettermiddag ut følgende pressemelding:

«I tilknytning til saken som gjelder knivstikkingen utenfor Finnegans natt til mandag 5. august 2013 kl 03.08 ønsker politiet tips knyttet til observasjonen av personen som fremkommer på bildet.Vedkommende skal snakke østlandsdialekt.»

Filmet etter knivstikkingen

Politiadvokat Janne Heltne ønsker ikke å kommentere om mannen på bildet er mistenkt for å stå bak selve knivstikkingen.

— Men dette er en person vi er veldig interesserte i opplysninger om, sier hun.

Bildet politiet nå går ut med, er hentet fra et videoopptak gjort av et overvåkingskamera i nærheten av åstedet.

— Det er tatt kort tid etter hendelsen, sier Heltne.

Politiet jobber fortsatt med å hente inn overvåkingsbilder fra området.

— Vi har hentet inn en del, men får mer etter hvert. Det er en del kameraer i området.

- Har video av hendelsen

- Har dere bilder av selve knivstikkingen?

— Per nå har vi bilder som viser deler av hendelsesforløpet, sier Heltne.

Hun utelukker ikke at det kan komme etterlysninger av flere personer etter hvert som etterforskerne får gått gjennom videomaterialet.

— Det er denne personen som er den mest interessante, men det kan komme bilder av flere personer senere.

De to mennene som tidligere er pågrepet og siktet i saken, er nå avhørt.

— De er fortsatt siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse, sier Heltne.

I retten i morgen

En av dem, en nordmann, vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Hans forsvarer, advokat Ann Turid Bugge, ønsker ikke å kommentere saken.

— Vi vil også vurdere å fremstille den andre siktede for varetekt fredag. Den beslutningen er ikke tatt ennå, sier politiadvokaten.

— Min klient erkjenner ikke skyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Kaj Wigum.

Ifølge Heltne har politiet fått flere henvendelser etter at de gikk ut og etterlyste vitner til knivstikkingen.

— Bildet blir stadig klarere. Men vi er fortsatt interessert i å snakke med vitner, sier hun.

Jaget knivstikkeren

Til BT onsdag fortalte ordensvakten Christopher Bannister (26), på jobb ved Finnegans og Rick’s natt til mandag, hvordan han og en kollega jaget en mørkhudet mann som ble utpekt som knivstikkeren. De måtte imidlertid gi opp jakten ved Torgallmenningen.

De to vaktene løp tilbake til åstedet for knivstikkingen, der de sammen med andre vaktkolleger ga førstehjelp til to bulgarske kamerater med livstruende knivskader.

Den ene av bulgarerne (33) sa tirsdag til BT at han hadde havnet i munnhoggeri med en ukjent, arabiskutseende mann mens han røykte utenfor Rick’s.

Senere, da 33-åringen og vennene skulle gå hjem etter stengetid, skal en gruppe menn ha kommet mot dem. Også mannen som 33-åringen kranglet med skal ha vært blant mennene som kom.

- Masseslagsmål

33-åringen hevder at han og hans 34-årige kamerat ble stående igjen for å forsvare seg. De andre vennene gikk ned igjen mot Rick’s.

— Jeg tenkte vi måtte stoppe angriperne på toppen av trappen, så det ikke ble fullt slagsmål utenfor Rick’s. Der var det så mye folk. Jeg ville også beskytte vennene mine, ikke minst kvinnene i følget vårt, sa 33-åringen.

Bartender ved Finnegans, John David Wroe, hadde stengt puben da han ble vitne til masseslagsmålet utenfor. Han mener opptil 11 menn var innblandet, og så et av knivofrene segne om på bakken - mens blodet «sprutet ut» fra siden av kroppen.

Etter kun noen minutter lå både 33- og 34-åringen igjen med livstruende knivskader - truffet i arm, bryst nær hjertet og i ryggen.

På bakgrunn av vitneopplysninger mener politiet at én mann sto bak alle tre knivstikkingene. Alle tilfellene, også knivstikket mot en Rick’s-vakt som hadde stikksikker vest på seg, etterforskes som drapsforsøk.

Politiet ber om at tips ringes inn til dem på telefon 02800.

FIKK TO LITER BLOD: - Jeg trodde jeg skulle dø. Det sier en av mennene (33) som ble knivstukket utenfor puben Finnegans.
Odd Mehus