BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

— Vi er interessert i kontakt med folk som har sett eller hørt noe med tilknytning til innbruddet i Siemens-bygget på Spelhaugen i natt, sier politiførstebetjent Bjørn Eide ved Fyllingsdalen politistasjon til Bergens Tidende.

Kort politijakt Den grå Carinaen klarte å gjemme seg for ordensmakten etter en kort politijakt. Politipatruljen i Fyllingsdalen kjørte etter bilen fra Spelhaugen til Varden, men mistet kontakten etter at Carinaen svingte opp fra Bjørgeveien til Marineveien, og inn i Varden-området.

Det var tre menn i bilen. De var i ferd med å stjele datautstyr fra Siemens da de ble overrasket av en vekter i 05.45-tiden.

Vekteren slo umiddelbart alarm da han oppdaget at det var folk inne i bygget. To personer var inne i huset, den tredje ventet i bilen like bortenfor.

Vekteren sto utenfor og blokkerte fluktveien gjennom et knust vindu. Han fikk lagt en av tyvene i bakken - men mannen klarte likevel å vri seg løs, og smelte til vekteren rett i ansiktet.

Deretter løp de to tyvene til den ventende bilen.

Akkurat da tyvene kjørte ut fra området, kom politipatruljen. Den la seg på hjul, men mistet altså bilen på Varden. Signalement Vekteren har gitt et signalement på den ene av de tre:

Ca. 20-25 år, ca. 180 cm. høy, svart hår, svart skjegg/bart formet som en «smultring» rundt munnen - blå allværsjakke med svarte skulderstykker.

— Selv om tyvene ble overrasket fikk de med seg noe datautstyr, sier førstebetjent Bjørn Eide ved Fyllingsdalen politistasjon.

Han ber eventuelle vitner kontakte politistasjonen på 55155750.