Vitneforklaringer tyder på at mannen har forsøkt å komme seg på bussen, da han ble hengende fast i døren og deretter falt i bakken og ble overkjørt natt til søndag 23. februar.

Politiet etterlyste umiddelbart etter ulykken en mann og en kvinne som skal ha gått på festbussen i lyskrysset ved Galleriet og Småstrandgaten. De gikk av igjen like etterpå, omtrent da ulykken skjedde.

— Det er merkelig at vi ikke har kommet i kontakt med dem. Vi har etterlyst disse vitnene i lokale medier, men de har fortsatt ikke meldt seg. Vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med dem, da de kan ha opplysninger av interesse i saken, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

- Mener han ikke kjørte uaktsomt

Han sier det kun er detaljer som gjenstår i etterforskningen.

— Vi venter på noen svar fra de krimtekniske undersøkelsene, og Vegvesenets undersøkelse av bussen, sier Onarheim.

Sjåføren er fortsatt siktet etter straffelovens § 239, uaktsomt drap. Onarheim presiserer at siktelsen kan bli omgjort når etterforskningen er ferdig.

— For å kunne dømmes må han ha kunnet innse at kjøringen kunne medføre en skade med dødsfølge. Det har vi vanskelig for å forstå at har skjedd her, sier den siktede mannens advokat, John Olav Holvik.

Obduksjonsrapporten klar

Han sier sjåføren har det svært tungt etter ulykken.

Politiet mistenker ikke at han har kjørt i ruset tilstand, eller hatt høy fart.

Ulykken skjedde i Småstrandgaten, like ved kjøpesenteret Xhibition. Vitner og forbipasserende kom raskt til stedet og prøvde å redde den kritisk skadde 26-åringen etter ulykken. De satte i gang hjerte- og lungeredning, men livet sto ikke til å redde.

— Obduksjonsrapporten viser at han døde som følge av skadene han pådro seg da han ble overkjørt av bussen, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim.

- Forferdelig for alle

Robert K. Sæle hos Fest Trafikk på Sotra sa etter ulykken til BT at sjåføren tok det fryktelig tungt.

— Det er en forferdelig situasjon for alle, mest av alt de etterlatte.

De pårørende etter den avdøde 26-åringen ønsker ikke at identiteten hans skal frigis.

Fellelse etter straffeloven § 239 kan medføre fengsel i inntil 3 år, eller under særdeles skjerpende omstendigheter i inntil 6 år. Under særdeles formildende omstendigheter kan bøter anvendes.