Den dresskledde mannen kom ut av intet på Tveit, haiket mot Meland kirke, dro den kvinnelige sjåføren ut av bilen, voldtok henne og gikk videre. Politiet aner ikke hvem han er.

— Det er en svært spesiell sak. Det er jo heldigvis sjelden at noen voldtas på åpen gate midt på lyse dagen, sier lensmann Einar Vatne.

Begravelse fredag

— Har dere kommet nærmere i jakten på gjerningsmannen?

— Nei. I helgen har vi vært i kontakt med mange, men ingen har sett noe.

Fredag var det begravelse i Meland kirke med flere hundre deltakere til stedet. Voldtekten skjedde i nærheten av kirken, utenfor kvinnens bil, i krysset der veien går til Grasdal. Politiet har avhørt flere av de sørgende i begravelsen.

— Ingen har sett noe, dessverre, sier Vatne.

— Er ikke det spesielt?

— Jo, dette er en spesiell sak.

Etterlyser bilfører

Nå etterlyser politiet «en eldre herremann som kjørte en gullfarget stasjonsvogn», trolig på vei til begravelsen.

— Vi ønsker å snakke med ham. Han har vært i området mens voldtekten fant sted. Kanskje har han opplysninger, sier Vatne.

I Meland er det en kirke. Vatne regner med at alle som bor der, vet hvor kirken liger. Han finner det underlig at haikeren spør om veien til kirken, nettopp når det er begravelse.

— Det er en svært spesiell sak med mange åpne spørsmål. Vi har sikret oss spor fra både åsted og bil, men avventer svar på de tekniske undersøkelsene. Forhåpentlig kan de føre oss videre, sier han.

Ifølge Vatne ble kvinnen tatt hånd om av lege og var medtatt etter voldtekten.