Jenten skal ha blitt voldtatt av tre menn ved en snuplass bak Safari-butikken i Brønndalen natt til søndag 7. april.

— Vi er svært interessert i å komme i kontakt med personer som kjørte en brun eller brunlig "ungdomsbil" i Brønndalen i tidsrommet cirka 04 30 til 05 30 natt til søndag 7. april, eller personer som har observert en slik bil. Vi er også interessert i å komme i kontakt med alle som var i Brønndalen-området til fots eller i bil i samme tidsrom, sier lensmannsførstebetjent Tore Salvesen ved Laksevåg lensmannskontor.

Tror på jenten

Jenten oppholdt seg i en leilighet i området sammen med flere andre personer natt til søndag 7. april. Hun gikk ut av leiligheten for å få litt frisk luft, og det var da hun skal ha blitt overfalt og voldtatt av de tre mennene. Jenten ble påført fysiske skader, blant annet i ansiktet.

— Vi tror på jentens forklaring, sier Salvesen.

Politiet har siden voldtekten ble anmeldt mandag 8. april gjennomført en rekke vitneavhør.

Vitner føler seg mistenkeliggjort

Enkelte vitner har nylig kontaktet advokat fordi de føler seg mistenkeliggjort.

— Det stemmer at enkelte vitner føler seg mistenkeliggjort og har kontaktet advokat, men vi er nødt til å gå så grundig og detaljert til verks for å komme til bunns i hva som har skjedd, sier Salvesen.

Jenten gjennomgikk en rekke undersøkelser på Legevakten kort tid etter at hun skal ha blitt voldtatt.

— Vi venter på svar på prøvene fra Rettsmedisinsk Institutt, sier Salvesen.

Jenten har gitt følgende beskrivelse av de tre mennene:

Gjerningsmann nr. 1: Mann, ca. 25 -30 år, ca. 180 cm høy, kraftig/muskuløs, kort (cirka 1 cm) mørkt brunt hår over hele hodet, oval ansiktsform, muligens mørke øyne. Særkjennetegn: øredobb på venstre øre (en kule som står på øret). Klesdrakt: sort genser med to hvite og en rød stripe over brystet (rød stripe i midten), tykk boblejakke med litt rødt på skuldrene. Snakker bergensdialekt.

Gjerningsmann nr. 2: Mann, 23-26 år, ca. 180 cm høy, litt tykkfallen (ikke trent) skallet, helt lys i huden, rundt ansikt, litt bred nese, tynne lepper. Klesdrakt: dongeribukse med sort belte, tynn lys blå/grå bomullsgenser som han hadde ned i buksen. Snakker trolig Sotra-dialekt.

Gjerningsmann nr. 3: Mann, litt over 20 år, ca. 170 cm høy, tynn, med mørkt brunt hår med gelé ca. 5 cm. pigg over hele hodet, lys i huden, lite hode og smal ansiktsform. Klesdrakt: sort bukse med lommer på siden av lårene. Snakker bergensdialekt.

ETTERLYSER BIL: Politiet etterlyser en bil som var i Brønndalen da en 17 år gammel jente skal ha blitt voldtatt av tre gutter ved denne rundkjøringen.
Foto: Tor Høvik