Ola Thune etterlyser to menn Trine Frantzen skal ha haiket med til Esso-stasjonen i Bjørnsons gate. Den tidligere Kripos-etterforskeren jobber nå for programmet «Savnet» på TVNorge.

— De to kan sitte med viktige opplysninger, og vi vil gjerne snakke med dem. De er ikke mistenkt for noe som helst, sier Thune.

Trine Frantzen forsvant fra Søfteland for ett år siden. Etter å ha kartlagt bevegelsene hennes, mener Thune haiketuren til Danmarks plass skjedde natt til 7. eller 8. mai i fjor.

- Ringte og var redd

— Trine ringte til søsteren ca klokken kvart på ett om natten. Hun var oppskjørtet og redd, og sa at noen var etter henne. Hun fortalte at hun hadde haiket til bensinstasjonen med to menn. Søsteren fikk også snakke med den ene av dem, sier Thune.

Politiet sier de er kjent med opplysningene om haiketuren, men mener Thune tar feil når det gjelder tidspunktet.

— Dette er ikke nytt for oss. Vi har tatt det med i den totale vurderingen. Sammenholdt med andre forklaringer mener vi turen har funnet sted noen dager før siste observasjon, sier etterforskningsleder, politibetjent Bent Raknes ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon. Politiet mener siste observasjon av Trine Frantzen er natt til 8. mai på Minde.

— Dersom personer sitter på flere opplysninger om denne turen, er det selvsagt av interesse for politiet, sier Raknes.

Ola Thune mener han har ganske god oversikt over hvor Trine Frantzen befant seg fra 27. april og frem til episoden på bensinstasjonen.

— Vi må jobbe videre med å skaffe oss oversikt over bevegelsene hennes. Vi håper å komme i kontakt med de to som kjørte henne til bensinstasjonen. Det kan være et viktig spor, sier Thune.

Han slår fast at han ikke jobber utfra en teori om at Frantzen er drept.

— Med de opplysningene vi har, kan det være snakk om et drap, men det er også andre muligheter. Nå håper vi at vi får inn flest mulig tips, sier Thune.

Hvis tipsene uteblir, er det fare for at saken kan bli lagt til side.

— Det gjenstår avhør av tre-fire personer. Hvis ikke det bringer saken videre, vil den bli lagt til side i påvente av nye opplysninger, sier lensmann Rasmus Dalen på Os.