Det forteller han til BT på Frp sin valgvake på Ballroom, et steinkast fra Stortinget. Hagen har, som VG skrev tidligere i dag, bestemt seg for å bli hjemme på dagen hvor Frp kan skape partihistorie ved å bli aktuelle for regjering. Olsen har vært Hagens rådgiver i seks år, og nestleder under den tidligere formannen.

— Hvilket råd ville du gitt Hagen i dag?

— Jeg tror han ville blitt godt mottatt her, men det kan være en helt legal forklaring på hvorfor han ikke kommer, sier Olsen.

Journalist-teori

Han er sterkt uenig med dem som vil kalle Frp valgtapere.

— Jeg velger å måle oss mot det siste valget, og da ligger vi an til et godt valg. Vi har velgertap, men jeg mener vi har gjort en god valgkamp.

Han vil ikke ha en mening om hvor stor Frp skal være for å kunne gå i regjering.

— Det er ikke noe matematikk som styrer dette. Jeg ser det lanseres en teori om at vi må være større enn KrF og Venstre for å gå i forhandlinger, men det er bare journalistteori. Dette handler kun om politisk gjennomslag. Vi går inn i en regjering om vi får satt et Frp-stempel på politikken. Da er det ikke så vesentlig om vi ender på 14 prosent eller 17 prosent. Det finnes ingen magisk grense på 14,2 prosent, for å si det sånn.

Ingen ledere

Ingen av lederne i Frp har meldt sin ankomst på valgvaken like før 2100. Fpu-leder Himanshu Gulati er imidlertid på plass.

Han vedgår at Frp kan ende opp som vinnere i valget, selv om de er blant de store taperne når det gjelder oppslutning.

— 2009 var det beste valget noensinne for Frp. Så selv om vi ligger lavere nå så er vi likevel i ferd med å skape historie. I vår 40 årige historie så er dette første gangen vi kan ende i regjering. Vi har løftet oss i valgkampen og er ved godt mot.

Han sier de ikke setter en minstegrense for hvor store de skal være for å gå i regjeringsforhandlinger.

— Vi skal uansett sette oss ned og diskutere med de andre. Det viktigste av alt er uansett gjennomslag, ikke å være med i regjeringen for deltakelsens skyld, sier han.

FORNØYD: Himanshu Gulati i FpU mener Frp kommer sent men godt i valgkampen.
ANDERS HAGA
INGE MAGISK GRENSE: Tidligere nestleder Per Arne Olsen skulle gjerne hatt Carl I. Hagen på vaken. Han mener det ikke er en magisk grense for regjeringforhandlinger.
ANDERS HAGA