• Kapteinen skal ikke sitte alene igjen med skylden, mener de etterlatte etter Sleipner-forliset. Nå vil de trekke Sjøfartsdirektoratet for retten.

Støttegruppen for de etterlatte etter Sleipner-forliset vurderer å gå til sivilt søksmål mot Sjøfartsdirektoratet. Leder i støttegruppen, Tove Følid , har i den forbindelse bedt om et møte med statsminister Kjell Magne Bondevik for å be om økonomisk støtte til å utrede et eventuelt søksmål.

— Vi ønsker at Sjøfartsdirektoratet skal bli stilt til ansvar for at de godkjente et flåtesystem som ikke fungerte, sier Tove Følid.

De etterlatte tror flere ville blitt reddet dersom flåtesystemet var i orden.

— Etter straffesaken ble kapteinen på «Sleipner» stående alene igjen med skylden for at 16 personer døde. Det mener vi er feil, sier Følid.

Støttegruppen regner med at det vil koste rundt 300.000 kroner å utrede et søksmål. Følid håper statsministeren vil si seg villig til å la staten dekke deler av beløpet. I tillegg skal flere organisasjoner og foreninger i det maritime miljøet ha sagt seg villige til å bidra økonomisk.

Etter at straffesaken etter Sleipner-forliset nå er ferdig, er kaptein Sverre Hagland den eneste som er dømt og stemplet som ansvarlig for ulykken. HSD ble frifunnet for skyld i lagmannsretten, mens det aldri ble tatt ut tiltale mot Sjøfartsdirektoratet.

MÅ STILLES TIL ANSVAR: - Vi ønsker at Sjøfartsdirektoratet skal bli stilt til ansvar for at de godkjente et flåtesystem som ikke fungerte, sier Tove Følid, leder i støttegruppen etter «Sleipner»-forliset.<p/> FOTO: OVE OLDERKJÆR