En mann i 40-årene er fortsatt siktet for falsk forklaring og vold mot Veronica Heggheim Stegegjerdet, som ble funnet druknet i Barsnesfjorden i Sogndal 14. november i fjor.

Politiet opprettholder siktelsen, til tross for at Sogn tingrett tidligere har slått fast i en fengslingskjennelse at det ikke er grunn til å mistenke mannen for vold mot Stegegjerdet.

Full gjennomgang

I dag har lensmannen i Sogndal, Arne Johannessen, vært i møte med Kripos i Oslo om saken. Også etterforskere, teknikere og påtaleansvarlig politijurist var til stede. Konklusjonen er at etterforskningen fortsetter.

— Vi har hatt møte i dag med alle involverte i saken, der vi har evaluert alt arbeid som er gjort hittil og prøvd å identifisere nye arbeidsoppgaver. Det er flere ting vi kan jobbe videre med, sier Johannessen.

- Hvilke nye etterforskningsskritt er dere enige om?

— Jeg kan ikke si noe om det, annet enn at det handler om kvalitetssikring. Så får vi se om det utløser nye arbeidsoppgaver. Vi må være trygge på at alle steiner er snudd før vi sender saken til påtaleavgjørelse, sier Johannessen.

Druknet

- Hva er konklusjonen når dere nå har evaluert etterforskningen så langt?

— Det vil alltid være læringspunkter, men vi har ikke identifisert noen kritiske feil som har vært avgjørende for etterforskningen. Vi har fått veldig god oppfølging fra Kripos.

— Hvordan vurderer dere sannsynligheten for at det er sammenheng mellom skadene på Stegegjerdet og dødsfallet?

— Vi forholder oss til at obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken var drukning. Vår oppgave er å finne ut mest mulig av hva som skjedde i forkant av at hun havnet i elven, sier Johannessen.

Han vil ikke anslå hvor lang tid det vil gå før saken blir påtaleavgjort.

Forsvarer: - En pine

40-åringen som er siktet for vold og falsk forklaring, skal ha kjørt 22-åringen hjem før hun forsvant. Han ble ikke varetektsfengslet for disse forholdene, men for overdragelse av om lag ett kilo hasj, som han har erkjent. Mannen ble løslatt fra varetekt i januar.

Mannens forsvarer, advokat Trygve Staff, reagerer negativt på at saken trekker ut i tid.

— Domstolen har konstatert at det ikke engang er skjellig grunn til å mistenke ham for vold. Politiet har gått halvhøyt ut på banen og burde henlegge saken. At etterforskningen fortsetter virker spekulativt. Enhver forsinkelse og ytterligere tidsbruk er en stor pine for ham, sier Staff.

FUNNET DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22)
Politiet/privat