— Påtalemyndigheten legger til grunn at dette var et naturlig dødsfall, sier statsadvokat Arild Dommersnes ved Rogaland statsadvokatembete. Natt til 10 mai ble 32-åringen funnet livløs på cellen sin i Åna kretsfengsel i Rogaland. Han ble fraktet til sykehus med helikopter, men døde på sykehuset en time etter ankomst.

Mannen var uglesett i et bestemt kriminelt miljø fordi han angivelig skulle være tyster.

Umiddelbart etter dødsfallet fikk politiet høre rykter om at 32-åringen var tatt av dage av medfanger med en såkalt «judas-sprøyte», en sprøyte som garantert ville medføre at han døde av overdose.

Politiet tok ryktene på alvor og karakteriserte dødsfallet som mistenkelig.

Statsadvokatens henleggelse er i tråd med innstillingen fra etterforskerne ved Hå lensmannskontor. Henleggelsen bygger i første rekke på obduksjonsrapporten.

Ifølge lensmannsfullmektig Nils Audun Tvedt, slo rapporten fast at den avdøde 32-åringen hadde narkotika i blodet, men at stoffkonsentrasjonen var langt mindre enn det man vanligvis ser etter en overdose.

— I tillegg hadde avdøde en generelt svært dårlig helse. Legene antar at kroppen hans rett og slett ikke har tålt den beskjedne mengden med narkotika, forklarer Tvedt.

32-åringen sonet en dom på ett års ubetinget fengsel for å ha kidnappet og mishandlet en mann i forbindelse med pengeinnkreving.