Etter det BT kjenner til, skal overgrepet ha funnet sted på ett av herretoalettene på Det historisk-filosofiske fakultetet. Åstedet ligger i 1. etasje av den store bygningen på Sydneshaugen.

Kvinnen skal ha blitt angrepet ved 19.15-tiden, et kvarter etter stengetiden til biblioteket i samme etasje.

Det er uklart om det dreier seg om en fullbyrdet voldtekt eller et voldtektsforsøk.

Lette etter spor

Tekniske etterforskere fra politiet lette etter spor på åstedet i går kveld. Politiet har imidlertid lagt fullstendig lokk på saken inntil videre.

— Vi ønsker ikke å gi noen kommentar, sier operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

Årsaken til at politiet er tilbakeholdne med opplysninger, kan være at omstendighetene rundt saken fortsatt er uklare. Kvinnen skal ha vært usikker på om hun ønsker å anmelde overgrepet.

Avhørte alle studenter

En journalist fra studentavisen Studvest var like ved åstedet da overgrepet skal ha skjedd. Politiet på stedet skal ha opplyst til journalisten at toalettet var åstedet for en «mulig voldtekt».

Alle studenter som var i bygningen da overgrepet skal ha skjedd, ble bedt om å melde seg for politiet, ifølge Studvest.

Fakultetets dekan, Vigdis Songe-Møller, var ikke orientert om saken sent i går kveld, og ønsket derfor ikke å gi noen kommentar.

BT lyktes ikke å komme i kontakt med den øvrige ledelsen ved fakultetet.

Det er uklart om mannen som skal ha forgrepet seg, har noen tilknytning til fakultetet. Mange ganger tidligere har uønskete personer blitt kastet ut av bygningen, og det vurderes å stenge bygningen for uvedkommende.

Det opplyser eiendomsdirektør Martha Knapskog Hauge til Studvest.

SPERRET AV: Politiet holder vakt mens krimteknikere søker etter spor ved herretoalettet der overgrepet skal ha skjedd.<p/>Foto: Anniken C. Mohr, Studvest