— Vi har bestemt oss for å gjøre visse undersøkelser, så får vi se om det er grunnlag for en anmeldelse, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen, leder for vold- og sedelighetsseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

Hun ønsker ikke å fortelle hva politiet har foretatt seg i saken så langt.

Kripos ser på saken

Søndag avslørte Bergens Tidende at en bergenser som kaller seg «fotojon» tilbyr tenåringer betaling for å stille opp på nakenbilder. I en e-post til 14 år gamle Henriette skrev «Jon» at hun kunne skaffe seg penger til julegaver hvis hun ble med til hans private fotostudio.

Etter at artikkelen sto på trykk har flere personer kontaktet Bergens Tidende og fortalt at de har fått liknende tilbud fra «Jon».

— Personer som har fått slike henvendelser, eventuelt blitt fotografert, bør ta kontakt med politiet, sier Tove Lian Mathiesen.

«Jons» virksomhet er også blitt lagt merke til i Oslo. Bergens Tidende kjenner til at etterforskere fra Kripos nå vil undersøke hva bergenseren har lagt ut på nettet.

Sletter alle spor

Om politiet finner spor etter «Jon» på internett, er høyst usikkert. Få timer etter at han ble avslørt på Torgallmenningen, begynte han å slette bildene fra sin egen hjemmeside.

12 bilder av nakne og delvis avkledde barn ble fjernet fortløpende. I går var hele hjemmesiden slettet.

«Jon» mener selv at det både er lovlig å fotografere nakne barn og å publisere bildene på internett.

Lederen for retts- og påtaleavdelingen ved Hordaland politidistrikt, Gunnar Fløystad, er ikke enig.

— Virksomheten hans kan rammes av tre ulike paragrafer. Disse har en strafferamme på mellom ett og tre års fengsel, sier politiadvokaten.