23. juni i fjor feiret savnede Dung Tran Larsen St. Hans hjemme i Krabbedalen med sin mann og svigerfamilie.

Politiet mener det er sannsynlig at hun ble drept denne datoen, fordi alle spor etter henne stopper her. Det siste livstegnet politiet har etter henne, er et bilde tatt av ektemannen på ettermiddagen hjemme i Krabbedalen.

Kumlokk-sjekking

Senere denne St. Hans-aften kjørte en person forbi Kjøkkelvik skole og så en mann som sto like ved en mørk Volvo stasjonsvogn, samme type bil som disponeres av de drapssiktede i Krabbedalen. Vitnet reagerte på det han overfor politiet har omtalt som merkelig oppførsel.

Mannen ved Volvoen sto først bak bilen, og gikk så frem til passasjersetet foran. Vitnet sier at han fikk følelsen av at mannen ikke var alene på stedet, men at det også satt en annen person i bilen.

Politiet fikk først inn dette tipset i sommer, da avisene skrev om ettårsdagen for når Dung Tran Larsen kan ha forsvunnet. Politiet gjennomgikk området ved Kjøkkelvik skole med hunder, geolog og løftet på kumlokk uten resultat.

Gjemte seg bak bilen

BT skrev om kumlokksøkene 18. juli i år. To uker etter artikkelen sto på trykk meldte det seg nye vitner, som også kunne fortelle om observasjoner om merkelig oppførsel rundt en Volvo.

Et ektepar som hadde vært på St. Hans-feiring i Mathopen forteller politiet at de på strekningen tilbake mot Olsvik i Loddefjord, så en mann som sto utenfor en mørk Volvo. De reagerte på mannens oppførsel fordi det virket som han forsøkte å skjule seg.

Politiet synes tipset fra ekteparet er så interessant at de nå har satt av egne etterforskere som skal jobbe med saken.

— Vi hadde ekteparet inne til avhør tidligere i sommer, og skulle jobbe med saken da, men på grunn av sommerferien, og nå senere de mange sykmeldingene, er dette blitt utsatt, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Ektepar til nytt avhør

Salvesen mener tipset er interessant på grunn av datoen.

— Vi mener hun ble drept den dagen. Vitnene forteller også ganske detaljert om en Volvo, lik den som disponeres av den drapssiktede familien i Krabbedalen.

Ekteparet vil nå bli kalt inn til et nytt avhør der de vil bli tatt med på en kjøretur i samme strekning som de kjørte St. Hans-aften for ett år siden.

— De klarer ikke å huske nøyaktig hvor de så Volvoen, og vi vil derfor gjennomføre et avhør i de omgivelsene de kjørte i, for om mulig å kunne friske opp i hukommelsen, sier Salvesen.

Strekket det dreier seg om hvor paret så Volvo-sjåføren er fra Hetlevikstraumen til Olsvikskjenet.

— Det er også blitt gjennomført veiarbeid på denne strekningen, som vi synes er interessant. Vi kommer til å gjøre noen undersøkelser her, sier Salvesen.

Ikke interessert i avhør

Politiet har ønsket å ha familien i Krabbedalen inn til avhør i forbindelse med Volvo-observasjonene, men ingen i familien har vært interessert. Alle føler de har sagt det som er å si i saken. Det er broren til den drapssiktede ektemannen som er eier av en Volvo i den drapssiktede familien, og derfor ønsker politiet å snakke med ham om hvor han var St. Hans natten i fjor.

— Han har fortsatt ikke noe å tilføye, utover det han tidligere har forklart. Vi har heller ikke fått noen henvendelser fra politiet om denne observasjonen som du refererer til her, sier forsvarer Bjarte Madsen.

Heller ikke forsvarer Frode Skogvold, har hørt om det nye Volvo-tipset.

— Jeg har ikke noe kommentar til det heller, sier Skogvold.

Bjørn Erik Larsen