— Det har å gjøre både med kapasiteten på tyveriseksjonen, men også fordi dette kan dreie seg om et bestillingstyveri og organisert kriminalitet, sier politioverbetjent Jørn Solsvik i Hordaland politidistrikt.

Han vil ikke si nøyaktig hvor mange som jobber med saken, men sier politiet har gått tungt ut.

- Samler bilder

— Det er en komplisert etterforskning, og vi setter fullt trykk på den nå i innledningsfasen. Vi sjekker alle mulige elektroniske spor, som overvåkingsbilder, bompengepasseringer, telefonlogger og hotellovernattinger. Vi går måneder tilbake i tid siden vi regner med at gjerningsmennene har drevet rekognosering i forkant, sier Solsvik.

- Tett til brystet

Fortsatt er ikke politiet ferdige med de tekniske undersøkelsene av bilene som brant i minuttene før innbruddet. Etterforskerne jobber også fortsatt med å samle inn bilder fra overvåkingskameraer.

— Jeg kan ikke kommentere om vi har gjort spesielle funn. Vi er nødt til å holde kortene tett til brystet, sier han.

skatt2.jpg
BRØT SEG INN: Tyvene brukte under halvannet minutt på å komme seg inn ytterdøren inn i Olav Kyrres gate 22. Derfra skilte bare en glassvegg dem fra verdigjenstandene i Permanentens kinasamling. Seks personer var på treningssenteret vegg i vegg. Før tyvene brøt seg inn, ventet de til to treningskamerater gikk lenger unna. Inne i gangen var to av de tre sensorene sprayet over med en seig masse. Den tredje sensoren var mindre synlig.