En 45 år gammel mann ble alvorlig skadet etter at en lift veltet på Kalfaret i går ettermiddag. Etter ulykken har bt.no mottatt flere henvendelser om at veien i Nubbebakken har vært svak i lengre tid, uten at Bergen kommune har gjort noe med det. Det avviser Atle Kleppe, driftssjef i samferdselsetaten.

– Et område 30 meter lenger oppe ved muren har vært avsperret i tre-fire år for å hindre at veien skulle forverre seg. Men det var ingenting som tydet på at det var dårlig mur der ulykken skjedde, sier Kleppe.

– Hvordan kunne veibanen bare rase ut?

– Det ser ut som at liften har presset på murkanten, og at man dermed har fått ulykken. Man kan se at liften har vært borti støpekanten. Akkurat på dette stedet har det også vært gjort gravinger for noen år tilbake, da elverket la ned lavspentledning. Det kan ha svekket området.

– Kunne ikke forhindret

Etter å ha vært på befaring mener Kleppe at kommunen ikke kunne gjort noe for å hindre gårsdagens ulykke.

– Mesteparten av veiene våre består av murer på den ene siden, og det er umulig å ha oversikt over hvor det eventuelt skulle være dårlige murer.

– Betyr det at det er fare for at noe lignende ulykker kan skje andre steder?

– Vi mener vi klarer å oppdage stedene det gjelder, og setter i gang tiltak. Vi mottar meldinger og har også egne kontroller, sier driftssjefen.

Forhandlinger

Veien i Nubbebakken er nå stengt for lastebiler, men personbiler kan passere. Kommunen vil nå gå i dialog med kraneieren og forsikringsselskapet. Kleppe tør ikke svare på når veien vil bli ordnet.

– Vi må avklare hvem som har ansvaret, og så vil det settes i gang tiltak.

Ove Lunde er daglig leder i Flexleie, som leide ut liften til Maler 1. Han ønsker ikke å kommentere saken før Arbeidstilsynet og politiet har konkludert i sin etterforskning.

– Det er uvanlig at en vei raser ut på denne måten. Vi stoler på at etterforskningen ville finne ut om årsaken til ulykken ligger hos maskin, bruker eller veien. Det er umulig for oss å ta stilling til, sier Lunde.