Tirsdag intervjuet Bergens Tidende askøymannen Bjørn-Endre Andersen om hans tilknytning til et kjent pornonettsted. Mandag denne uken ble identitetens hans avslørt på førstesiden av VG.

– Vi har gått gjennom sidene, og kontaktet Kripos. For dem har det ikke vært noe å gripe fatt i. Vi har også kommet til samme konklusjon, sier politiadvokat Sidsel Isachsen.

Usikkert

– Hva med de jentene som har blitt fotografert mot sin vilje inne på siden?

– Hvis noen tar bilder av en jente mot hennes vilje og legger det ut på nett, så er det fotografen som gjør noe ulovlig. Det er ingen automatikk i at det også er straffbart for eieren av siden som bildene ligger på. Dette beror på omstendighetene i den enkelte sak. Eieren bak den aktuelle siden har også fjernet bilder som politiet har ønsket han skal fjerne, sier Isachsen.

Selv om politiet nå har gått gjennom sidene, er ikke det det samme som om politiet går god for nettstedet til Andersen.

– Dette er ikke å oppfatte som om vi godkjenner virksomheten. Det eneste dette kan oppfattes som, er at vi ikke har nok grunnlag til å starte noen etterforskning, sier Isachsen.

Som forventet Bjørn-Endre Andersen ble lettet da han fikk nyheten om at det ikke blir noen etterforskning. Han befinner seg for tiden på ferie i Asia med venner.

–Jeg er lettet, men det var også helt som forventet. Jeg er veldig glad for at det nå kommer frem at det jeg har gjort ikke er noe straffbart, sier Andersen.