Politiet har tatt frem tre anmeldelser — to voldtektsforsøk og én fullbyrdet voldtekt - for å undersøke om de kan ha sammenheng med drapet på 19-åringen.

  • Natt til 21. september 2003 ble en kvinne utsatt for et voldtektsforsøk på vei hjem fra byen, like ved Stedje kyrkje. Naboer hørte skrik fra kvinnen, og klarte trolig å avverge en voldtekt.
  • I september i år skal en kvinnelig student ha blitt antastet av en ukjent mann på samme sted.
  • For få uker siden mottok politiet nok en anmeldelse fra en ung kvinne, som skal ha blitt voldtatt i nærheten av Studentheimen.

— Vi vil selvsagt undersøke disse sakene for å finne ut om de har tilknytning til drapet, sier lensmann Olav Borlaug. Han bekrefter at politiet har mottatt flere anmeldelser etter angrep på kvinner, men vil ikke kommentere sakene nærmere.

— Jeg kjenner dem for dårlig til at jeg kan uttale meg om dem, sier Borlaug.

Voldtektsforsøket i fjor har skapt frykt i Sogndal, særlig blant unge kvinner. Saken førte til at Studentersamfunnet enstemmig bestemte at frivillige ved studentstedet Meieriet skulle få dekket drosje hjem etter arbeidstid. Ordningen pågår fremdeles.

— Voldtektsforsøket i fjor skaket opp hele studentmiljøet. Det hjelper ikke akkurat at gatelysene er slokket. Det er viktig for oss å bidra til at folk føler seg trygge, derfor får alle som ikke ønsker å gå hjem, dekket drosje, sier Jo Rasmussen, fungerende daglig leder ved Meieriet.

Han understreker at det også var andre grunner til at utestedet ville dekke drosjereisene for de frivillige, men at voldtektsforsøket var den utløsende faktor.