• Det eneste jeg vet, er at da jeg kom til fengselet, så fikk jeg beskjed om at han nylig var funnet død, sier forsvareren.

Mannen som var siktet for å stå bak to branner og ett branntilløp i bygden Djønno i Hardanger, ble lørdag funnet død på cellen sin i Bergen fengsel. 49-åringen hadde da sittet varetektsfengslet i over tre måneder, siktet for brannene.

Politiet har opprettet sak som følge av dødsfallet, og venter nå på tilbakemelding fra rettsmedisinerne ved Gades institutt.

— Vi har begjært obduksjon av avdøde, bekrefter etterforskingsleder ved Bergen nord politistasjon, Nils Inge Romslo.

Venter på rapporten

Politiet vil vente med ytterligere etterforskning til obduksjonsrapporten er klar. Ifølge Romslo regner han med å motta rapporten i løpet av de nærmeste par dagene.

— Vi har ikke startet undersøkelser utover dette på nåværende tidspunkt, sier etterforskningslederen til BT.Avdødes forsvarer, Thomas Nondal, har i etterkant av dødsfallet fortalt at han var bekymret for sin klients helsetilstand. 49-åringen ble også overført fra Bjørgvin fengsel til Bergen fengsel på grunn av helsemessige årsaker.

— Når obduksjonsrapporten er klar og vi vet om det er noe som bør undersøkes nærmere, vil vi ta en samlet vurdering av om vi skal foreta videre undersøkelser, sier Romslo.

Etterspurte medisiner

Nondal forteller torsdag til BT at han hadde avtale om å ringe sin klient fredag, og at han da fikk inntrykk av at 49-åringen var veldig syk.

— Jeg ble svært bekymret for hans helsetilstand og ringte til fengselet like etterpå, for å snakke med helseavdelingen. Jeg etterspurte da umiddelbart tilsyn av min klient, sier advokaten.Ifølge Nondal sa 49-åringen i løpet av telefonsamtalen at han ikke hadde fått med seg medisinene sine da han ble overflyttet til Bergen fengsel. Hvorvidt dette stemmer, står han fremdeles uten noe sikkert svar på.

— For meg er dette et ubesvart spørsmål. Det eneste jeg vet, er at da jeg lørdag kom til Bergen fengsel for å møte min klient, så fikk jeg beskjed om at han nylig var funnet død på cellen sin, forteller Nondal.

- Fulgte opp bekymringene

Regiondirektør i Kriminalomsorgen Vest, Per Sigurd Våge, sier til BT at han er kjent med opplysningene Nondal kommer med om avdødes helsesituasjon.

— De bekymringene hans advokat kom med fredag, ble fulgt opp av vårt helsepersonell, sier Våge.

Når det gjelder den manglende medisin, så er han kjent med at det har vært et spørsmål fra advokatens side, men vil vente til obduksjonsrapporten foreligger før han eventuelt kommenterer saken.