Det var Gunn Sørbotten Landro (49) og Frode Edgar Værø (57) som mistet livet i boligbrannen i Åsane søndag. De pårørende er varslet.

Brannen ble meldt litt etter klokken 9 søndag morgen. Da brannvesenet kom frem, var det flammer på utsiden av boligen, og røykdykkere ble sendt inn i huset for å se etter folk. To personer ble hentet ut av huset, og senere bekreftet omkommet.

Brannen i Åsane er den første dødsbrannen i Bergen i år.

— Etterforskningen pågår for fullt. Vi holder på med en del avhør, og driver også tekniske undersøkelser, sier politiinspektør Magnus Stub Nilsen ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt.

I helgen har det vært satt inn ovner i huset, slik at kriminalteknikerne ikke skulle møte en issvull mandag morgen. Stub Nilsen kan foreløpig ikke gi flere detaljer om brannforløpet.

— Selve årsaken og sammenhengen er ikke klar. Brannvesenet var raskt på stedet, og gjorde en god jobb med å observere da de var inne og hentet ut de om omkomne. Det gir oss alltid god informasjon, sier Stub Nilsen, som ikke vet når de tekniske undersøkelsene vil være ferdige.

Politiet har ikke mistanke om noe kriminelt.